zondag 24 augustus 2014

Distress inkt

Hallo allemaal,

Zo lang ben ik nog niet niet op het blog geweest zonder bericht geloof ik. Ik heb het dan ook heerlijk druk gehad deze week met van alles en nog wat. Ik heb heus wel gefreubeld maar ik heb ook 3 dagen op de Knotsgekke kaartendagen in Zwolle workshops gegeven bij Bianca's Toko. Ik moet zeggen dat ik daar best wel een beetje tegenop zag maar dat was helemaal niet nodig. Het ging als een trein. Wat heb ik genoten en wat heb ik een leuke mensen ontmoet. Uit alle delen van het land. Zelfs zijn er mensen uit België aangeschoven. Mensen die "Superleek"waren en toch met een prachtig boekje naar huis zijn gegaan. Voor herhaling vatbaar!

Dit is het boekje wat gemaakt kon worden. Er was nog een uitvoering maar die heb ik nog niet op de foto gezet. Volgt zo snel mogelijk.

Het is een boekje van de Action en deze heb ik eerst gemat met zwart linnenkarton nadat ik het had bewerkt met distress inkt en een mask van DDD. We zijn begonnen om een velletje wit papier helemaal te beinkten met distress inkt in de kleuren Tumbled glass, Musterd Seed en Vintage Photo.
Hierna ben ik er met de Mask Dots van DDD overheen gegaan met witte Versa-inkt en Vintage Photo.
Daarna heb ik de gave stempels Retro Cars van Joy Crafts erop gestempeld om deze vervolgens met een penseel te bewerken met chloor. Voor dat ik het kartonnetje op het zwarte heb geplakt heb ik eerst nog het tandwieltje met een splitpennetje erop gemaakt. Het tandwieltje van Joy Crafts heb ik gemaakt met een restje beplakt met aluminiumtape ook weer van de Action.

Hieronder een paar kaartjes die ik heb laten zien als voorbeeldjes die je kunt maken met distress inkt.
Het zelfde maar dan op kaart en gemaakt op linnenkarton. Dat geeft het nog een oudere look vind ik.

De kaart hierboven heb ik gemaakt op dezelfde manier maar dan zonder chloor maar heb ik wel waterspetters gemaakt voordat ik de stempel erop zette. De stempel is van Penny Black-Letters & Flowers.
De kleuren inkt die ik heb gebruikt zijn Musterd Seed en Rusty Hinge.

En dan deze kaart....een probeersel. Hier volgen er nog meer van. En dan met uitleg.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren. Er komen zoveel nieuwe spulletjes op de markt, dat ik het gevoel heb dat de distressinkt een beetje wordt vergeten. Terwijl je er zulke mooie creatie mee kunt maken. Zelfs in combinatie met bijvoorbeeld Bistre of Pan pastels.
Maar dat is voor een volgende keer. 

Voor nu weltrusten en morgen gezond weer op!

Liefs, Monique

6 opmerkingen:

Scraptastische hobby zei

Prachtige serie kaartjes met Distress inkt en ik gebruik bijna altijd wel Distress.
Jammer dat ik niet kon aanschuiven bij je, het is vast erg leuk geweest!!!
en ik had ook wel een lesje van je willen hebben met deze technieken, dus.....
wacht ik maar op een filmpje, hihi. Fijne week en liefs van Gerie

Nelleke zei

Geweldige kaarten en wat fijn dat het allemaal meeviel in Zwolle. Ik ben niet geweest, andere keer weer denk ik maar. En zo zie je maar dat je veel meer kunt dan je denkt he? Ja we kunnen ons hart ophalen aan al die mooie spullen, wat is er veel! Groetjes, Nelleke

Hanny zei

Geweldig wat je allemaal laat zien, stuk voor stuk prachtige creaties, erg mooi. Fijn dat het je meegevallen is en dat het ook zo goed liep. Lijkt me inderdaad wel heel gezellig om zoveel mensen te ontmoeten die allemaal dezelfde interesse te hebben,Liefs Hanny♥,
http://tierelantijntjes.blogspot.nl

Marja Kenter zei

Ik vond het erg leuk om mee te doen met je workshop was er donderdag. Ik heb de auto's gemaakt en weet nu ook meteen hoe het werkt met dat chloor. Ook het idee van dat radertje heb ik goed in mijn oren geknoopt (het zilver maken met plakfolie)ijn dat het jou mee is gevallen.
Groetjes Marja

GerJanne zei

Hoi Monique!
Wat leuk te lezen dat het je meegevallen is om te doen en je hebt iets leuks laten maken...Ik zag het al bij Marja. Je bent vast en zeker een goede juf. Prachtige kleuren zijn het trouwens op het boekje en op de kaart.
Het lijkt me superleuk om dat te kunnen.
Groetjes,
GerJanne

trijntje zei

Hoi Monique. Wat ben je lekker en leuk bezig geweest met de distress ink. Zier er leuk uit. IK hou ook van die inkt kun je heel veel leuks mee doen . Maar de tijd..... Ik vind heel veel mooi. Zoals de kaart van vandaag de vintage stijl is ook heel mooi. Je hebt een prachtige kaart in die stijl gemaakt. Groeten Trijntje