maandag 22 november 2021

Nu weer inkt

 Hallo allemaal,

daar ben ik alweer... vandaag een artjournal pagina met héééél veel inkt...hahahaha.

Ik had de slimline grungestempel van StudioLight gekocht. Ik vind de hele grungeserie mooi en deze moest gewoon naar Tweede Exloërmond. Maar ik wilde anders dan anders en kwam op internet deze kleurencombi tegen. Fossilized Amber, Mustard Seed en Candied Apple. Voor de cirkels heb ik Forrest Moss gebruikt. En natuurlijk ook met chloor gespeeld.

Het begint natuurlijk met de achtergrond. Lekker veel inkt op je glasplaat of craftsheet smeren, nat maken en je papier er doorheen halen.  Net zolang tot je tevreden bent. De kleuren die ik heb gebruikt zijn Fossilized Amber, Rusty Hinge en Candied Apple. Allemaal oxides. Wel tussen de verschillende kleuren door drogen, anders krijg je een modderbad.
👇

 
Met een mask van Pronty by Julia Woning heb ik de achtergrond wat opgevrolijkt met bloemetjes. Daarna heb ik de stempel gezet. Hier gebruik ik wel mijn stempelhulp voor. Het zou zo zonde zijn als de stempel er niet goed op komt en je je achtergrond kunt weggooien.
Met chloor heb ik de sterretjes, het hert en de boomstam gebleekt. Om later weer in te kleuren.
👇
 

 
Met een andere set van Studio Light heb ik nog wat cirkels gezet en ook deze gebleekt met chloor. Die heb ik ingekleurd met Forest Moss distress inkt. Het hert met Gathered twigs en later bewerkt met koper wax. De borstpartij en het gewei heb ik gebleekt gelaten en een glitterpen van Nuvo op gebruikt. De bollen heb ik een beetje Glossy Accents op gedaan. Je ziet het haast niet op de foto, dat is jammer.
👇
 

Met een mask en structuurpasta heb ik nog wat sneeuwvlokken naar beneden laten dwarrelen, wat waterspetters laten vallen en als laatste afgemaakt met de enameldots van Marianne Design. Een stukje zwart karton erachter en het lijkt ineens heel anders.
 
Ik ben benieuwd wat jullie van de kleur vinden. Het is niet echt winters maar een lieve blogvriendin zei tegen mij, toen ik even een hele grote herfstdip had vorige week, dat ik maar met felle kleuren aan de slag moest. En Bingo!! het hielp ook nog. Dank je wel GerJanne 😍

Als jullie naar het blog van HobbyVision gaan, vind je de linkjes van de producten die ik heb gebruikt.

Liefs Monique


 


18 opmerkingen:

Trijntje zei

Wat een prachtige kaart Monique. Supermooie kleuren combi. Groeten Trijntje

bolletjelucky.blogspot.com zei

Prachtig geworden Monique, hele mooie warme kleuren en dat statige hert is een mooie blikvanger.
Lieve groetjes Miranda

Henriët zei

Ik vind het een prachtige kleurencombinatie. Het heeft wel wat weg van een ondergaande zon en die heb je in de winter ook!
Leuk je stap voor stap beschrijving. Die kan een beginner zoals ik er mooi af en toe bijpakken als ze met inkt gaat knoeien.
Tot morgen!
Groetjes van Henriët

Margreet zei

Ik vind het prachtige, warme kleuren. Je hebt er een prachtige pagina mee gemaakt. Dat hert is ook al zo statig en mooi.
xxx Margreet

GerJanne zei

Hoi hoi, ik ben het helemaal met Henriët eens. Zo'n stap voor stap uitleg is heel nuttig als je een beginner bent of het gewoon niet zo vaak doet.
De kleurencombi is super en ik vind het toch wel wat herfstigs-op-een-zonnige-dag hebben. Dat hert is prachtig!

Angélique zei

Kijk, dat is weer een echte "Monique"! Fijn met de uitleg erbij. Ik weet nog niet of ik het ooit ga proberen, ik ben niet van het "kliederen", maar ik zie bij jou regelmatig zulke mooie creaties als deze voorbij komen, dat het mij misschien toch ooit eens aanzet tot ook proberen. De kleuren zijn heel mooi warm, ik houd ervan. Het zwarte vel erachter maakt het gloeiender, haalt het felle eruit.

Ina ( Frysk Famke ) zei

Hoihoi,

Wat is dit weer genieten, een echte
Monique. Fijn dat de tip van je blogdin
je geholpen heeft. Persoonlijk vindt ik
dit een mooie combi, ook voor kerst. Wat betreft je vraag over de stempel het is inderdaad Katzelkraft, KTZ229.

Leafs fan Ina xx


Hermien zei

Het is weer een prachtig kunstwerkje Monique.

Groetjes Hermien

Martha zei

Heel heel mooi Monique
Prachtige kleurtjes heb je gebruikt
Mooi hert ook!
Liefs Martha

!neke zei

Super mooi !!!!
Groeten Ineke

Irene zei

Heel mooi en warm, een échte Monique! Ik las wat Angelique schrijft...ik ben ook niét van het "kliederen" en vieze handjes (was als kind al zo hihi) maar het ziet er gaaf uit!
XxIrene

Daphne zei

Wauw, wat ontzettend mooi.
Wat leuk zoals je het ons laat zien, stap voor stap.
Je hebt er veel werk aan gehad maar het is echt heel mooi.
Je hebt gelijk met dat zwarte randje, als je dat erachter doet lijkt het allemaal heel anders.
De kleuren combinatie is prachtig!

Cinderella zei

Hoi Monique

Prachtige creatie

Fijne dag
Liefs en Creatiefs
Cinderella
Xx

Gerrina zei

Met deze kleuren is het gewoon super mooi geworden! (En het zijn kleuren die ik heel leuk vind...) Groetjes, Gerrina

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Het is prachtig Monique, zo knap hoe het gemaakt wordt door jouw handen en creatieve brein..Mijn motto tegenwoordig is; ik maak alleen maar dingen waar ik blij van wordt..wat dat is, maakt niet uit...ik moet er een goed gevoel bij hebben. Dus dit is perfect, jij wordt er blij van, en dat weerspiegelt zich in je creatie...Liefs Ingrid.

Marjan zei

Ik houd er ook van hoor, dus begrijp het helemaal en dit is weer een supermooie uitwerkingen! Die kleuren en lagen zijn echt heel gaaf!

Angelique zei

Prachtige kaart met hele mooie kleuren, mooi hoe je de opbouw aan ons laat zien. Je moet gewoon maken wat je leuk vind, de kleuren die je mooi vindt. Dan heb je het meeste plezier aan het kaarten maken.
lieve groetjes Angelique

Aartje zei

Wat heb jij heerlijk zitten "knoeien" met inkt. Het resultaat is prachtig. Dank je wel voor je duidelijke uitleg.
Groetjes Aartje

One of a kind

Hallo allemaal, daar zijn we alweer met de reminder van Knutsels en Kadootjes. Er zijn al weer 2 weken om. We hebben al heel veel leuke inze...