donderdag 21 januari 2021

52 Weeks to Christmas week 3

 Hallo allemaal,

ik ben er weer met een kaartje voor 52 Weeks to Christmas. De 3e week alweer. Dit keer een eenvoudig kaartje. Maar de afbeelding is zo groot. Ik vond het zonde om hier in te gaan knippen of er van alles over heen te plakken. Dus heb ik gekozen voor slingers en een tekststempeltje. Op de slingers zitten nog witte stippen (bolletjes). Die heb ik gemaakt met Nuvo Crystal Drops. Wat een mooi spul is dat. Staat al een poosje in mijn kast.


Dank jullie wel voor de reacties op mijn vorige blogbericht. Het huis voor Kevin en Triscilla is niet door gegaan. Er is gewoon meer dan 40.000 euro over de vraagprijs heen gegaan. Dat is toch ook niet meer normaal. Voor starters is er niet tegenop te boksen. Ze mogen niet meer lenen dan de verkoopwaarde van het huis. Als je eigen geld hebt kun je natuurlijk veel meer. Maar zover boven de vraagprijs gaan betalen....niet normaal meer. Hun eigen huisje gaat nu in de verkoop en ze kijken nu verder. 

 Laura is nog steeds in de race voor het huurhuis waar ze zich voor in heeft geschreven samen met een vriendin. Alleen op die manier kunnen ze het opbrengen. Dus nog even afwachten. Morgen heeft ze wel een sollicitatiegesprek. Om half 5 online met Teams. Dat is wel gemakkelijk. En ze kan in haar eigen omgeving haar verhaal doen. Volgens mij is dat wel makkelijker.

Weer genoeg gekletst. Als jullie het niets vinden moet je gewoon verder scrollen hoor. Maar afgelopen week heb ik er wel wat aan gehad dat ik Blogger als een soort van dagboek gebruik. Kevin belde om te vragen wanneer hij bij Google was begonnen als beveiliger. Hij was op het werk en wist het niet meer. Dan maar mams bellen want die weet alles.....not....maar ik wist dat ik jullie het een keer verteld had. Het was even zoeken maar Bingo! gevonden. Dus, ik ga er maar gewoon mee door. 

Een fijne dag!
Liefs Monique


18 opmerkingen:

Nancy Soetaert zei

weer met zo'n leuk plaatje! Toffe kerstkaart!
moeilijk nu voor jonge mensen om een huis te kopen, heel veel vraag naar huizen, dus de gekste prijzen, goed voor verkopers, maar veel minder voor de kopers. Hopelijk vallen ze snel voor een ander en betaalbaar droomhuis.
succes voor je dochter met de sollicitatie.
Nancy WTC

Eri zei

Een heel mooie kaart! De afbeelding is al zo leuk dat er niets mee bij hoeft.
Wat jammer dat het huis niet is doorgegaan. Het wordt de jongelui wel heel moeilijk gemaakt om op eigen benen te staan. Hopelijk heeft Laura meer geluk.
Groetjes, Eri

Irene zei

Ja het is écht donderdag Monique maar wij zijn ook regelmatig in de war 😏! Je kaart is super leuk, ik hou hier van! Jammer van het huis maar GOED dat ze aan die gekte niet mee (kunnen) doen. Je kunt op de ellende wachten als de markt instort, dan zitten héél véél mensen in een véél te duur huis dat dan onder water staat,ongelooflijk dat ze die narigheid van toen vergeten. Weer duimen voor Laura qua baan en huurhuis, we lezen het wel weer tzt!
XxIrene

GerJanneke zei

Hoi Monique,
wat een enig kaartje! Superlief..
En jammer dat het zo gaat met die huizen, je moet echt mazzel hebben. Nu hopen dat Laura wel geluk heeft. En weer een soll gesprek..spannend. Er gebeurt van alles daar bij jullie. En ja, handig he, dat je je blog als en soort dagboek hebt. Heeeeeeeel herkenbaar!

Nelleke zei

Inderdaad Monique, het plaatje is mooi genoeg en dan subtiel er iets bij is juist leuk. Het is wat met huizen. Of je nou wil kopen of huren...Lieke heeft zich ingeschreven op ene huurhuis.. Er waren meer dan 600 gegadigden en 1 huis. Oiit zal het lukken.
Groet, Nelleke

Rosina zei

Heel mooi dit kerstkaartje Monique, zo een onwijs leuke afbeelding erop met die trein met gnoompjes...daar hoeft inderdaad niet veel mee bij op...
Jammer dat de huizen voor starters zo onwerkelijk duur zijn...Bij ons zitten de meiden gelukkig gesetteld..de oudste heeft zelf gebouwen al 22 jaar geleden en de jongste woont in Belgie... ook al weer 14 jaar...
groetjes Rosina
DT 52 WTC

Margo zei

Je kerstkaart is geweldig Monisue.
Wat vreemd ook dat een huis zoveel duurder dan de vraagprijs verkocht wordt. Succes met de sollicitatie van de dochter, spannend allemaal.
Groetjes
Margo

Nicolette zei

Heel mooi Monique. En wat een absurd bedrag dat er overbodig is. Ik ben het met je eens dat het voor de jeugd niet te doen is om aan een huis te komen.
Groetjes Nicolette

Martha zei

Leuke kaart Monique!
Jammer dat het niet is gelukt met het huis en jammer dat de prijzen zo verschrikkelijk hoog zijn succes voor je dochter met het solliciteren!
Fijne dag liefs Martha

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een mooie vrolijke kerstkaart Monique en je hoefde inderdaad niet veel toe te voegen. Dat overbieden is echt niet normaal, straks zit iedereen met veel te dure huizen en restschuld als ze willen verhuizen en de markt minder is. De wereld staat echt op zijn kop. Dainy en Tanika betalen ook zulke absurde huurprijzen in Utrecht, heel sneu vind ik want sparen lukt dan ook haast niet.
Lieve groetjes Miranda

Margreet zei

Wat een superleuke kaart, Monique! Zou idd zonde zijn om in de afbeelding te gaan knippen.
Wat jammer dat het huis voor Kevin niet doorgegaan is. Het zijn maar gekke tijden momenteel.
Hopen dat het huis voor Laura wél lukt. En er is niets mis met online solliciteren. Het is Femke op deze manier ook gelukt.
En je blog als dagboek gebruiken kan best handig zijn, dat zag je nu maar weer.
xxx Margreet

Marjan zei

Helemaal leuk deze afbeelding en erg geschikt om er een kaart mee te maken. Het zou zeker zonde zijn om erin te knippen en bovendien is het ook wel eens fijn om een snelle kaart te hebbe, toch?
Jammer hoor, voor Kevin en Triscilla, dat huis dat hun neus voorbij ging. maar zoveel overbieden .. niet normaal... dat krijg je er toch nooit meer uit als jet weer verkoopt.
Hopelijk vindt Laura binnenkort wel wat. I.i.g. succes met haar sollicitatie.

Creanita60.blogspot.nl zei

Ja de huizenmarkt is een gekkenhuis op dit moment ze mogen echt blij zijn als ze een dak boven hun hoofd hebben echt niet meer te doen.
Dit is een superleuke kerstkaart geworden!
Groetjes Anita

Angelique zei

Leuke kerstkaart met het mooie plaatje, je hebt groot gelijk dat je daar niet in gaat knippen. Jammer dat het niet doorging voor Kevin en z'n vriendin. Het is echt gekkenwerk dit moment om een huis te vinden. Hopelijk maken Laura en haar vriendin wel een kans. De vriend van Demi is net begonnen met zoeken en de dag dat het op Funda komt is het al verzegd. Ik hoop dat Laura haar sollicitatiegesprek goed verlopen is.
lieve groetjes Angelique

Daphne zei

Soms is een kaart zo klaar, gewoon omdat het niet meer nodig heeft dan een leuke afbeelding, deze van jou is dat het bewijs van!
Leuk is leuk, klaar is klaar.
Ik moet wel zeggen dat ik de slingers een hele leuke aanvulling vind.
Lekker van je af praten hoor, ik vind dat altijd wel gezellig.
Wie niet wil lezen gaat wel door.

Henriët zei

Leuke kaart! En de slingers en het rondje met tekst zijn precies genoeg voor deze kaart.
Het is wat met de huizenprijzen momenteel. Het huis van onze overburen is eind vorig jaar verkocht en ook flink overboden. Voor starters wordt het steeds lastiger. Onze oudste is ook aan het kijken voor een eigen huis maar loopt tegen dezelfde problemen aan.
Succes voor Laura. Zowel met de sollicitatie als het huis.
Groetjes van Henriët

Trudy zei

Vrolijke en lieve kerstkaart! Mijn zoon heeft ook de grootste problemen om een appartement te vinden. En dat moet dan ook nog bij Amsterdam in de buurt zijn en betaalbaar, het is echt niet te doen tegenwoordig.
Groetjes Trudy

Freubelmina zei

Ik vind je verhalen altijd erg leuk en interessant om te lezen Monique dus vooral doorgaan!
Tja die huizenmarkt is belachelijk,zo sneu voor de starters....
Wat een prachtige kaart heb je gemaakt zeg, het plaatje is echt schitterend.
Fijn weekend verder Xx

Doorkijkje of niet?

 Hallo allemaal, vandaag heb ik een pillowbox voor jullie. Voor een collega op het werk heb ik dit boxje gemaakt. Met daarin een giftcard ho...