zondag 3 maart 2019

Start nieuwe challenge Knutsels en Kadootjes

Hallo allemaal,

elke keer als ik dat typ (hallo allemaal) dan ben ik aan het zingen (de luizenmoeder) Ik heb het nog nooit gezien maar dat liedje gaat niet uit mijn hoofd...

maar vooruit, we zijn er weer  met deze keer de nieuwe challenge bij Knutsels en Kadootjes. Met deze keer als thema "Gebruik een stencil/mask op de kaart. Daar kan ik me natuurlijk helemaal in uitleven. Deze challenge ligt me een stuk beter dan de vorige. Maar ook wij als bedenkers moeten elkaar uitdagen natuurlijk. Deze kaart heb ik gemaakt tijdens een workshop van Liesbeth Fidder-de Vos. Je krijgt van haar technieken aangereikt en vervolgens mag je helemaal los gaan en zelf een kaart verzinnen. Namaken mag ook maar dat kan ik niet. Vind ik ook niet zo leuk.

Ik heb dubbel gemasked. Met een stencil maar ook met stempels. Dat vind ik zo leuk. Stempelen, vervolgens met maskingtape de stempel bedekken en er over heen stempelen. Zo krijg je dan de achtergrond achter de stempel i.p.v. er overheen. Superleuk om te doen.

De Egel heeft weer een superprijs beschikbaar gesteld:


Ik ben reuze benieuwd wat jullie voor mooie kaarten gaan maken. Ik was echt blij verrast door de aantal deelnemers die we de afgelopen keer hadden. Dat komt natuurlijk ook doordat ik zelf enorm zat te stoeien met die challenge. Veel te moeilijk denken.

Als je HIER klikt kom je bij de challenge terecht en kun je de mooie voorbeelden van mijn DT maatjes en onze gastdesigner zien. 

Een derde van ons team is ondergedoken in het feestgedruis van de carnaval. Net als hier in huis. Geert en ik zijn geen feestgangers maar de kinderen gaan helemaal los. 2 tot 3 dagen op de kop in huis komen. Ik laat ze maar mooi met rust en ga lekker aan de freubel.

Ik kom vandaag weer bij jullie langs. De afgelopen week was zo druk en had veel pijn in mijn armen en benen. Ik ben door de internist op simvastatine gezet voor de cholesterol. Afgelopen week kon ik haast niet meer lopen, zoveel pijn. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik ben gestopt en het wordt nu beter.

Een hele fijne zondag, voor de carnavalgangers veel plezier!

Liefs Monique24 opmerkingen:

Freubelmina zei

Prachtige kaart heb je gemaakt Monique,precies in jouw comfortzone!
Ik sla deze over want stencils en mask zijn niet aan mij besteedt.
Ja heel veel ervaring mee, ruim 10 jaar geslikt via de cardioloog wegens te hoog erfelijk familiair cholesterol....de spierpijnen zijn al die tijd ondraaglijk geweest! Nu via de jaarlijkse controle bij de huisarts helemaal gestopt en de cholesterol blijft wat te hoog maar binnen de perken en nu ik 18 kg ben afgevallen in het afgelopen jaar is hij weer wat lager het afgelopen jaar jippie!
Ik wil ze echt niet meer hoor en als het toch weer zal moeten dan is er een probleem .............
Sterkte met alles en lieve groetjes, Wilma x

Henriët zei

Deze challenge is jouw inderdaad op het lijf geschreven. Je voorbeeldkaart is dan ook weer een toppertje. Mooi gedaan hoor. Ik ga ook proberen om weer mee te doen. (als ik de tijd er voor kan vinden.....pfff.....wat een drukte op het werk!)
Carnaval is aan mij niet besteed. En dat heb ik blijkbaar doorgegeven want jongste zoon is dit weekend Maastricht ontvlucht en is lekker thuis.
Succes met de pijn in je armen en benen. Hoop dat het beter wordt nu je de medicijnen laat staan en hoop dat ze iets anders voor je hebben.
Groetjes van Henriët

Daphne zei

Dit is kunstig zeg!
Een doorkijkje door een gebroken glas of verkreukeld papier, dat is het.
Prachtig gemaakt.
Ik heb geen ervaring met dit soort medicijnen.
Wel heb ik altijd last van mijn nek, boven rug, schouders en vaak hoofdpijn.
Ik ga nu 2 keer in de week naar een sportschool. Vrije fitness doe ik.
Dat houdt in dat ik een "parcours" doe, in mijn eigen tempo.
Ik hoef niet te groeien qua spieren, of af te vallen, maar wil wat fitter zijn en mijn spieren helpen om sterker te worden daar waar nodig.
Naast dat ik mij er goed bij voel en dat ik het leuk vind, helpt het ook! Ik heb veel minder last en voel me ook wat gezonder. (Wie weet heb je er wat aan)

Caroline zei

haha deze challenge ligt mij juist niet zo goed maar ik vind het ook leuk om mezelf uit te dagen dus ga denk ik toch een gokje wagen.
he bah wat vervelend dat je zo'n pijn hebt! Heel veel sterkte hoor!
Groetjes Caroline

Caroline Cards zei

Een super mooie kaart. Heel leuk hoe je de stempel en het stencil hebt gebruikt!
Fijne zondag en groetjes, Caroline

Colien zei

Heel leuk kaartje, mooi!
Hopelijk vinden ze snel een passende oplossing voor je pijn...
grtz Colien

Nota Bene zei

Je kaart is echt prachtig. De kleuren zijn ook zo mooi en warm! Carnaval is ook niets voor mij. Ik blijf vandaag lekker thuis - nog een beetje recupereren van de griep die in mijn lijf blijft hangen. Wat naar dat je zoveel pijn krijgt van die medicijnen. Hopelijk wordt het gauw beter nu je ermee gestopt bent!
Groetjes, Nele

Els zei

Een schitterend mooie kaart heb je gemaakt Monique en de anderen hebben ook al prachtige voorbeeld kaarten gemaakt.
Dit keer moet ik echt meedoen want dit is zo leuk.
Carnaval doen wij niet meer aan mee, maar vroeger toen we jong waren wel hoor. Dus ik begrijp je kinderen wel hoor. hahaha.
Wat leuk dat je aan de luizenmoeder denkt en helaas heb ik het nog niet gezien, maar ik hoor er veel leuke verhalen van.

Wat vreselijk voor jou dat je zoveel pijn hebt gehad en dat het nu iets beter met je gaat. Mijn man heeft Atorvastatine voor cholesterol en hij heeft geen problemen.
Ik wens je beterschap Monique.
Groetjes, Els

Creanita60.blogspot.nl zei

Jij hebt een schitterende kaart gemaakt mooie achtergrond en kleuren heb je gebruikt.

Eri zei

Wow, wat een juweel Monique! Jij bent toch een kei in het spelen met inkt en masks!
Groetjes, Eri

Margreet zei

Wat een gave kaart, Monique.
Hou maar op over simvastatine. Ik gebruik het al jaren en heb er best last van. Gelukkig niet zo erg als jij.
Wij wonen in het zuiden, maar vonden het geen weer om naar de optocht te gaan. Meer doen we niet aan carnaval.
xxx Margreet

Nicolette zei

Je hebt een prachtige kaart gemaakt. Ik ga kijken of het me lukt om mee te doen.lijkt me wel erg leuk. En veel sterkte met de pijn. Dat van de simvastatine wist ik iet dat je daar zo veel pijn van kan krijgen.
Groetjes Nicolette

Marjan zei

Prachtige kaart met stencil en stempels, ik houd van deze stijl.
Wat naar dat je niet kon lopen en zoveel pijn hebt! Ik slik niets tegen hoog cholesterol, dat is niet nodig. Mijn beste vriendin gebruikt daar Rode Gistrijst voor, een natuurlijk middel en dat werkt goed bij haar.

marja kenter zei

Ik vind het een prachtige kaart Monique, leuk dat huis op de achtergrond.
Met het medicijn heb ik geen ervaring maar ik zou, als ik jou was, een ander middel vragen.
Sterkte ermee.
groetjes

Handmade cards zei

Vind je kaart prachtig Monique!
Doe niet mee hoor, mag ik eerst weleens een workshop volgen.
Er zijn redelijk veel mensen die niet goed reageren op statines, de bijwerking ervan is extreem vervelend en kan mij voorstellen dat je ermee gestopt bent.
Ook zijn er mensen die er totaal geen bijwerking van hebben, zoals mijn man.
Toch maar contact opnemen met de internist.
Een gezonde leefstijl is belangrijk om je cholesterol op een gezond niveau te houden, misschien dat daar nog wat verbeterpunten mogelijk zijn.
Groetjes, Wietske

Scraptastisch zei

Ja ik heb het ook als ik hallo Allemaal type bovenaan mijn post...wat fijn dat je er bent enz... nu zit het weer in je hoofd whaha
Dit kaartje is meer jouw ding hè, dan kun jij je uitleven en het is weer een bjoetie! Heb ook niks met carnaval hoor Monique, ook niet toen ik jong was, maar ja hier leeft toch meer de kermissen en ja dat is ook zupen. Lekker rustig toch je kids gaan uit en liggen in bed heel lang uitslapen, happie eten erin en weer gaan, whaha
Maar iets zoeken wat bij je past voor de cholostrol, heb ook wel eens gehoord dat soja melk en produkten helpen.
Liefs Gerie

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hoi Monique, wat heb je een pracht van een voorbeeldkaart gemaakt. Er valt meer te zien dan in eerste instantie lijkt. Ook de kleuren zijn weer gaaf. Ik hoop dat de pijn snel minder wordt nu. Pijn vr..t energie en dat hebben we hard genoeg nodig toch? Sterkte.
Lieve groetjes Miranda

Dora zei

Inderdaad. Je kan heerlijk uitleven met je stencils. Prachtige voorbeeld kaart gemaakt

GerJanne zei

Ja, dit is een echt gave kaart! Supermooie kleuren en de hele samenstelling. Mooi gedaan.
Balen dat die medicijnen zulke bijwerkingen hebben. Hopelijk voel je je binnenkort beter..

Trudy zei

Prachtig kaartje heb je gemaakt! Mijn man slikt ook simvastatine. Hij had ook pijn in zijn armen en is er toen een maand mee gestopt. Helaas hielp dit niet en nu loopt hij bij een orthopeed. Bij hem ligt het dus waarschijnlijk toch niet aan de simvastatine maar helemaal zeker is dat nog niet.
Sterkte ermee. Google eens op Q10 en Simvastatine. Soms helpt het om dit er bij te slikken.
Die potjes zijn wel duur trouwens.
groetjes Trudy

Gerrina zei

Wat een gave kaart! Ja ook 'mijn'ding; maskeren en stempelen en soms maskeren en 2 stencils erover om maar het effect te krijgen wat ik in m'n hoofd heb :) Dus inderdaad helemaal in mijn straatje deze nieuwe uitdaging!
Klinkt als een medicijn met ergere bijwerkingen als de kwaal...geen ervaring, maar hoop dat jullie samen tot iets beters komen! Alaaf!

Doris knippenenplakken zei

Wat een prachtige kaart Monique !
Mooie kleuren combi.
Groetjes Doris

Angelique zei

Geweldige kaart, hele mooie kleuren. Vroeger vierde ik 5 dagen carnaval maar de laatste 15 jaar heb ik er geen zin meer in gehad. Demi is nu 3 dagen weggeweest maar blijft vanavond thuis, ze vindt het wel genoeg geweest, haha.
Geen ervaring met dat medicijn en cholesterol. De laatste 2 weken heb ik ook meer pijn in m'n lichaam en heel erg moe terwijl het weer veel beter was. Ik las wel op de fibromyalgie pagina dat er heel veel patiënten meer last hebben op dit moment, zou te maken met de vochtigheid en luchtdruk. Beterschap, is altijd vervelend als je slechter uit de voeten kan.
lieve groetjes Angelique

Blankina zei

Gave challenge Monique en ja dat is echt jouw ding, ik doe misschien ook mee hoor :9 doe vaak mee maar ben nooit uitgekozen tussen al de getalenteerde deelnemers. Zeg nooit nooit en stempels en stencils daar houd ik ook weg van, plus de te gekke mal als prijs...! Lieve groetjes Blankina

Huisje, boompje, beestje

 Hallo, dank jullie wel voor jullie reacties op mijn label. En de succes wensen voor mijn werkweek. Ik ziet hier nu te typen met loodzware a...