zondag 30 september 2018

Nieuwe challenge bij K&K en een vraagje

Hallo lieve allemaal,

het is alweer de laatste dag van september. Wat gaat de tijd toch snel....en dus begint vandaag weer een nieuwe challenge bij Knutsels en Kadootjes. Het thema, hoe kan het ook anders Herfst maar dan wel met vallende bladeren op je kaart. Want dat hoort toch wel een beetje bij de herfst.

Dit is mijn voorbeeldkaart geworden:
Ik heb me bij het ScrapAteljeetje het mooie herfstpapier van CartaBella gekocht en daar gelijk een serie herfstkaarten meegemaakt. Dit is er eentje van. De andere kaarten laat ik jullie met de reminder zien.  Heb ik jullie al een beetje kunnen inspireren? Kijk anders ook eens op het blog van 
Knutsels en Kadootjes. Daar hebben de gastdesigner en mijn DTmaatjes ook prachtige voorbeelden staan.

Zoals jullie weten kamp ik altijd met buikpijn, hoofdpijn en de fibromyalgie. Nu ben ik 2 weken terug naar de dokter geweest en heb ik me laten prikken op voedsel intoleranties.
Daar is uitgekomen dat ik slecht reageer op gluten, lactose en suiker. Een hoog vitamine B12 en Magnesium tekort. Aan de slag dus.

De suiker laat ik al redelijk staan vanwege de diabetici en de melk/lactose gebruik ik ook minimaal.
Maar de gluten, dat is een heel ander verhaal. Dat zit bijna overal in! Nu heb ik in de supermarkten en online gekeken, er is best wel veel te krijgen maar ik bak het liefst zelf, zodat ik ook weet wat er precies inzit.

Mijn vraag aan jullie is, zijn er mensen onder mijn volgers die ook geen gluten mogen hebben?
Zo ja, hebben jullie tips en lekkere recepten voor mij?

 Het leven moet wel leuk blijven natuurlijk. En als ik van de hoofdpijn en buikpijn af kan komen op deze manier, dan heel graag!

Je mag me ook mailen met websites of recepten 😍 m.eding@live.nl

Dat is het voor vandaag. Met een beetje geluk beland ik vandaag op de beurs in Hardenberg. En wie weet valt er maar zo iets in mijn tas (wel betaald natuurlijk)

Een hele fijne zondag, 
liefs Monique

19 opmerkingen:

Irene zei

Helemaal mijn ding deze challenge en jouw kaart is enig Monique!
Wat balen zeg al die klachten, ik heb helaas geen recepten en tips voor je marals je even googeld kom je de lekkerste dingen tegen dus daar zit vast wel wat voor je bij!!
Gelukkig blijf je wel leuke dingen doen want door mijn rug heb ik het naar beurzen gaan al jaren geleden opgegeven...1 week in de kreukels liggen heb ik er gewoon niet meer over!!

xx Irene

Blankina zei

Hoi Monique, mooie herfst kaart, ik probeer mee te doen heb al wat in gedachten! helaas geen tips voor gluten vrij, maar er zal best een fb groep zijn. Succes en nu maar hopen dat de klachten verdwijnen. PS Laat maar lekker wat in je tas vallen ha ha. Groetjes Blankina

Eri zei

Wat een leuke herfstkaart, zo mooi deze warme kleuren. Wat vervelend al die klachten, gelukkig is er na het prikken wat duidelijkheid gekomen. Ik kan je niet helpen aan recepten of tips, maar hoop dat anderen je er massaal onder bedelven. Veel succes met alles. Veel plezier vandaag in Hardenberg!
Groetjes, Eri

Epie zei

Goedemorgen Monique , waaauuwww mooie hefstig kaartje voor K&K leuk gedaan
Vervelend voor je maar bij de Jumbo verkopen ze glutevrij brood,erg duur ;(
Zelf bakken en braden lijkt me het beste , veel plezier in Hardenberg !
Creatieve groetjes van Epie

karin zei

Dat is een mooie herfstkaart Monique.
Ik heb horen zeggen dat speltbrood ook zonder gluten is. Ik weet niet of ze speltbloem bij een supermarkt bij jullie in de buurt verkopen?
Veel plezier op de beurs.
Groetjes,
Karin

Sylvia zei

Superleuke herfstkaart,Monique.De blaadjes lijken net echt.Vervelend al die gezondsheidsklachten.Helaas kan ik je niet helpen met tips over glutenvrije recepten.Veel plezier in Hardenberg.

Groetjes,Sylvia.

Nancy Soetaert zei

Toffe herfstkaart!
Ik hoop dat je veel lekkere recepten doorkrijgt.
Groetjes
Nancy

Ans Gilbert zei

In speltbrood zitten ook gluten, ik heb net even gegoogled er zijn wel mee soorten zonder gluten.. Je hebt een superleuke herfstkaart gemaakt,
Ansx

Joanne kramer zei

Wat een super mooie kaart! Echt herfst!
Lastig als je veel voedingsmiddelen moet schrappen, maar als het helpt.... Ik heb ook van alles geprobeerd. Maar dan kocht ik het, ben niet zo van het bakken. Hoop dat anderen je er mee kunnen helpen. succes! groetjes Joanne

Marjan zei

Wat een geweldige kaart, echt gaaf! Helaas ben ik niet bekend met glutenvrije recepten, maar ik hoop dat je veel respons krijgt op je oproepje. En met Internet kom je vast een heel eind w.b. zoeken naar recepten.

Nota Bene zei

Heel leuke herfstige kaart! Helaas kan ik je ook niet helpen met recepten...
Groetjes, Nele

Scraptastisch zei

Hoi, hoi Monique,
Wat een geweldige kaart voor K&K en een hele leuke...leuk papier gescoord bij Elly! Wat een ommezwaai qua voeding, nu hopen dat het helpt hè! Gelukkig is er een internet bomvol informatie, ik zou het niet weten? Veel succes met de zoektocht en reacties uit blogland!
xx Gerie

Willy zei

Wat een super leuke kaart Monique, geweldig! En wat vervelend van je klachten, wel fijn dat je nu weet waar het aan ligt. Slim om je net werk in te zetten, hopelijk levert het veel lekkers op!

Gerrina zei

Een hele heerlijke herfstkaart!
Ik kan je niet helpen aan recepten, maar hoop dat je er veel lekkere aangereikt krijgt en wie weet zo van je klachten af kunt komen; gun het je zo! Groetjes, Gerrina

Marja zei

Prachtige kaart Monique!...echt een leuk thema en mooie kleuren.
Fijn dat ze nu iets meer weten en je zo hopelijk van je klachten af kunnen helpen...met recepten kan ik je helaas niet helpen. Had een paar jaar terug ook ernstig B12 tekort zo erg zelfs dat het een ziekenhuis opname werd sindsdien krijg ik nog steeds B12 spuiten ..gelukkig kan mijn dochter dat doen en hoef ik er niet elke keer voor na de huisarts.
Groetjes Marja.

Trijntje zei

Hoi Monique. Wat een geweldige herfstkaart. Wat minder geweldig met je gezondheid.... vervelend van de gluten. Ik kan je geen raad geven voor wat betreft recepten. Vast wel iets op het internet of een fb groep te vinden... heel veel sterkte met je gezondheid. Groeten Trijntje

Henriët zei

Mooie herfstkaart heb je gemaakt. Prachtige kleuren....niet alleen voor kaarten maken maar ook om foto's te maken. Nu alleen nog even wachten tot het droog is.
In Assen zit een winkel met glutenvrije producten (Ruttmans de glutenvrije wereld Groningerstaat 17). De eigenaresse heeft heel veel ervaring en zal vast ook veel tips voor je hebben. Ze heeft ook een facebookpagina onder de naam Ruttmans de glutenvrije wereld. Zeker een aanrader om hier eens heen te gaan.
Groetjes van Henriët

Daphne zei

Leuke kaart, echt herfst.
Mooie kleuren, ik hou daar wel van.

Glutenvrij.....geen idee, wij verkopen in onze winkel ook gluten vrij brood, maar dat komt uit de vriezer en wordt kant en klaar aangelegd.
Wat betreft ideeën of tips, kijk eens op Pinterest!
Of via Google zoeken nasr recepten.
Wel slim om via jhr blog mensen te vragen of ze tips of ideeën hebben.
Ik hoop dat je wat hulp krijgt.
Succes, zou mooi z ijn om je beter te gaan voelen.

Angelique zei

Hele mooie herfstkaart, mooie zachte kleuren.
Geen ervaring met glutenvrij maar ik neem aan dat dat voor de buikklachten is. Of heeft het ook effect op je hoofdpijn? Daar ben ik heel benieuwd naar.
lieve groetjes Angelique

One of a kind

Hallo allemaal, daar zijn we alweer met de reminder van Knutsels en Kadootjes. Er zijn al weer 2 weken om. We hebben al heel veel leuke inze...