Out of this world

 Hallo allemaal,

vandaag heb ik een tutorial voor jullie. Hierin laat ik je d.m.v. foto's zien hoe je een kaart opbouwt. Ik kan hier de hele dag zoet mee zijn. Dit is de kaart waar het om gaat. Als het goed is staat ie bij HV in de winkel "Out of this world" te zijn 😉


Ik begin altijd met de stempels op het papier neer te leggen. En dan gelijk al de volgorde hoe je ze moet stempelen. Daar bedoel ik mee dat de stempel die je op de voorgrond wil hebben, dat je die het eerst stempelt. Ik zal je onder deze foto laten zien hoe dat moet.


Zoals je hierboven ziet ligt dit robotje bovenop. Dit stempel ik dus eerst. Vervolgens maak je op een stukje maskingtape dezelfde afdruk nog een keer. Zie hieronder.


Die knip je uit en plak je op de stempelafdruk op je kaart.


En dan ga je verder met stempelen. De volgende robot moet achter de eerste staan en dus stempel je hem over het gele papiertje heen. Zoals hieronder.


Dit is dan je resultaat.
👇

Ook hiervan stempel je er eentje op het maskingtape. Net als de rest. Hetzelfde doe je met de maan en de raket. De maan moet achter de raket komen dus stempel je eerst de raket en dan de maan. Met het hondje en de eenhoorn idem dito. Eerst de hond en dan de eenhoorn. Want de eenhoorn wil ik achter het hondje.
👇


Als je alles hebt opgeplakt ga je de rest van de kaart beinkten met distress oxides. Maar dat mag natuurlijk ook met andere inkten.
👇


Als je dan alle maskingtape eraf haalt is dit het resultaat! Nu kun je gaan inkleuren. Dat heb ik gedaan met gewone distressinkt en een penseel.
👇


Daar wordt je helemaal zen van! Heerlijk dat kleuren.


Hieronder zie je de kleuren die ik heb gebruikt. Zoals jullie weten hou ik wel van felle kleuren.


Nou ben ik in mijn enthousiasme vergeten foto's te maken van de achtergrondstempels. Daarvoor heb ik wel even weer het maskingtape opgeplakt. zo kun je de ondergrond mooi stempelen zodat je de figuurtjes bestempeld. Dit kun je goed zien op de bodem. Met een mini stempeltje heb ik de bodembedekking gestempeld. Verder nog wat rondjes en witte stipjes gezet om de kaart leven te geven.
👇

Ik hoop dat ik het duidelijk heb verteld en laten zien. Mochten er nog vragen zijn, stel ze dan gerust ik beantwoord ze met plezier!

Jullie zullen vaker fototutorials van mij voorbij zien komen. Je kunt ze al zien bij HV maar ik plaats ze ook op mijn eigen blog.

Ik ga stoppen met workshops live geven aan huis. Het kost me elke keer meer energie en meer tijd (dagen) om weer fit te worden. Nou vind ik dat niet zo erg want ik word er ook blij van maar Geert heeft niets aan een vrouw die voor de workshop aan het te druk heeft met voorbereiden en na de workshop niets kan omdat haar lichaam niet wil. Er gaat nou eenmaal tijd inzitten. Dus heb ik besloten om te stoppen. Hoe jammer ik het ook vind, gezondheid en gezin gaan voor. Ik blijf wel in de designteams zitten. Dit kan ik op eigen tempo doen en lukt het niet, dan lukt het even niet.

Mochten jullie deze stempels leuk vinden, dan kun je ze hier vinden. Onder mijn blogbericht bij HV staan de links naar de producten.

Liefs MoniqueReacties

Irene zei…
Geduld- én precisiewerk dat maskeren maar wat een heerlijke vrolijke out of this world creatie Monique, maakt deze grijze natte dag tóch leuk!
Verstandig besluit, goed voor jezelf zijn !
XxIrene
GerJanne zei…
Hey Monique,
wat een mooie duidelijke tutorial! En ik weet dat je daar helemaal zen van wordt! Heerlijk om mee bezig te zijn en het te zien groeien. Je kaart is zo ontzettend vrolijk!
En zeker een verstandig besluit. Het is een hobby en uit het werk voor de DT's haal je ook energie toch?
Josje zei…
Helemaal leuk en een hele vrolijke kaart.
Ja je gezondheid is het belangrijkste wijs besluit
Scraptastisch zei…
Met je onwijs duidelijke tutorial maak je heel veel bloggers blij Monique! Je kaart is weer prachtig geworden! Heel het leven bestaat uit keuzes ... doe vooral waar je blij van wordt!!! 🤗 fijn weekend,
xx Gerie
Martha zei…
Prachtige kaart Monique!
Heel duidelijk uitgelegd
En verstandig dat je luistert naar je lichaam!
Liefs Martha
Angélique zei…
Hoewel de stempels van Marlene niet mijn smaak zijn, vind ik dat je een heel gave opbouw van de kaart hebt gemaakt en kan ik er, dankzij de duidelijke uitleg die je erbij gezet hebt, er toch een hoop van leren, dankjewel daarvoor.
De juiste balans vinden is niet makkelijk en vraagt soms om offers, keuzes die je daarbij moet maken zijn evengoed niet makkelijk.
Gerrina zei…
Lekker maf zijn die figuurtjes! Leuke en duidelijke tutorial! Fijn weekend!
Diny zei…
wow....dat is gaaf gedaan Monique....zo mooi om te zien hoe je het kaartje hebt opgebouwd!
Groetjes Diny
Hermien zei…
Super gaaf kaartje Monique met een duidelijke uitleg erbij. Verstandig dat je zelf op de rem trapt hoe moeilijk dat ook is. Gelukkig kan je je nog uitleven met je DT-werk.

Groetjes Hermien
Colien zei…
Heel gaaf kaartje, love it!
grtz Colien
Trijntje zei…
Wat een leuke vrolijke kaart met de robots. Een heel precies werkje om dit te maken. Maar jij draait je hand er niet voor om. Mooie kleuren. Jammer dat het met de workshops niet lukt. Goed dat je eerlijk bent… Als het zoveel energie kost dat je daarna helemaal kapot bent… is het niet goed… gelukkig kun je nog wat in design teams doen… groeten Trijntje
Daphne zei…
Wat heb je dit duidelijk uitgelegd.
Het is een hele leuke kaart geworden.
Ik heb het masken ontdekt toen bij Willy, toen jij daar ook was, voor die tijd had ik het nog nooit gedaan.
Het is zo'n leuke techniek, maar ik doe het veel te weinig.
Ik maak ook vaak de fout door verkeerd om te Stempelen, de tip van de stempels eerst neerleggen vind ik super handig.

Verstandig om te doen met iets wat héél veel energie kost! Héél jammer, maar gelukkig kan je wel lekker blijven kaartjes maken en je dt lidmaatschap is ook heel wat waard, toch?!

Ik moest héél erg lachen om je gedoe op mijn blog...... "half uur verder een AL 1 blog gehad en nu moet ik koken, whahaaaaa, schiet niet op natuurlijk.
Angelique zei…
Gave kaart maakte je en dank je wel voor je tutorial. Nooit aan gedacht om eerst de stempels neer te leggen.
Jammer dat je moet stoppen met je workshops geven maar ik snap zo goed wat je bedoelt. Gelukkig kan je nog lekker aan de slag met je dt-schap en dit kan beter in je eigen tempo.
lieve groetjes Angelique
Unknown zei…
When I see someone's blog, I really like it.
ហ្វានតាន Online

Populaire posts van deze blog

In my kitchen coffee rules!

21 jaar geleden.....

En dan stort je wereldje weer even in.....