vrijdag 16 april 2021

Dagje knutselen met Henriët

 Hallo allemaal,

het is alweer vrijdag, het is mooi weer en ik word gillend gek in huis. Het dak gaat eraf, letterlijk en figuurlijk. Mijn ADD-hoofdje kan hier absoluut niet tegen. Gisteren zijn ze begonnen en eigenlijk hoop ik dat ze vandaag klaar zijn. Maar zoals dat altijd gaat, komt er iedere keer weer wat bij. De schoorsteen is niet goed meer en het gevellood duurt ook niet lang meer. De goten lekken doordat ze er 20 jaar geleden te strak omgezet zijn. (horen we nu) Ze gaan het proberen op te lossen. Lukt dat niet, dan moet er ook nog een nieuwe goot aan. Lekker bezig dusssss...... 

Ik knijp er geregeld uit met Bowie. Freubelen heeft geen zin en lezen al helemaal niet. Maar niet klagen maar dragen zeiden mijn mams en schoonmams altijd. En uiteindelijk wordt het mooi!

Maar nu mijn altijd gezellige knutseldaggie met Henriët. Henriët dacht dat we met inkt gingen spelen maar het liep even anders dus heb ik haar met acrylverf laten spelen. We hebben een boekje en een kladblokje versierd. Er kwam een verborgen talent in Henriët naar boven. Als het goed is vind je het resultaat van haar vandaag op haar blog. Dit is mijn resultaat geworden. Zònder uil, GerJanne. We hadden onze resultaten naar GerJanne geappt en zij mocht raden wat van wie was. Henriët had een uil erop gestempeld en normaal zou ik dat doen. Maar zij is een Anner Oele dus was de uil voor haar.


 
Het boekje heeft ze onder leiding gedaan en het kladblokje helemaal zelf. Ik kan daar zo van genieten als mensen die het nog nooit hebben gedaan het zo goed oppakken en ook lekker eigenwijs (positief bedoeld) hun eigen ding er mee doen. Het was supergezellig en de volgende date staat alweer gepland. Hebben we toch een uitje in het Corona tijdperk.
 
Dit weekend kom ik weer bij jullie langs. Vandaag eerst een uitvaart van een tante en vanmiddag met Laura winkelen op afspraak. En dan maar zien wat het weekend weer brengt.
 
Fijne dag allemaal en een dikke knuf van mij!
 

 
 
 
 


17 opmerkingen:

Trijntje zei

Wat een kunstwerkjes zijn dit. Mooie kleuren.. Zal straks ook bij Henriet gaan kijken. Wat fijn dat jullie samen zo leuk en gezellig aan de knutselzijn geweest. Wat vervelend al die klusserij.. maar straks heb je er we er profijt van. Veel shop plezier. Gelukkig kan het af en toe op afspraak. Fijn weekend alvast. Groeten Trijntje

Irene zei

Oh bah, herrie boven je hoofd en tegenvallers..gelukkig word je van de hobby een stuk vrolijker want wát is dit weer gaaf..kleurexplosie met super details!
Nog even afzien vandaag en dan weekend dus RUST én zon.. geniet er maar van!
XxIrene

Marjan zei

Ja, dat is echt wel afzien, al is het voor een goed doel! Sterkte met de herrie, maar hopelijk schiet het lekker op!
Gezellig zo'n date en dan samen mooie dingen maken en wat leuk dat Henriet het zo oppakte, beide resultaten zijn echt heel mooi!
Goed weekend!

Annerieke zei

Prachtige creaties Monique, knap hoe je dat met allerlei verschillende materialen maakt. Ik houd ook wel van deze "kleurexplosies". Je schreef laatst dat je je draai nog niet zo goed kon vinden, dat herken ik ook hoor. Op de één of andere manier heb ik al iets meer tijd over, terwijl onze zoon toch echt niet moeilijk was of zo. Ik bedacht dan lekker te gaan knutselen maar dat wil ook nog niet echt zo. En ik zie nu ook al wat voordelen, minder was, minder boodschappen, hahaha, het is gewoon echt wennen hè.
Sterkte met het dak-gebeuren.
Groetjes, Annerieke

Angélique zei

Heel vrolijke creaties, leuk om dat samen te doen.
Gecondoleerd, veel sterkte met de uitvaart.
En sterkte ook met de werklui en hun aanwezigheid.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Dat snap ik dat je gek wordt van alles, dat zou ik ook hebben. Ik baal al als de verwarmingsketel schoongemaakt moet worden LOL. Ik zei laatst tegen Tim, als je weer iets wilt verbouwen stuur mij dan maar met Ziva naar een vakantiehuisje. Hopelijk komt alles snel in orde. Gezellig zo samen een knutseldate en wat is het weer mooi wat je laat zien. Gave kleurrijke creaties opgeleukt met mooie stempels en leuke accenten. Heel mooi Monique. Fijn weekend vast.
Lieve groetjes Miranda

Margreet zei

Ik kan helemaal begrijpen dat je knettergek wordt van al die herrie. Ik heb geen ADD, maar hou absoluut niet van herrie. Ik hoop voor je dat ze klaar zijn, en anders heb je iig het weekend om een beetje te bekomen.
Je creaties zijn supertof geworden. Jammer dat we zo ver uit elkaar worden, anders zou ik graag samen een keer gaan knutselen.
xxx Margreet

Josje zei

Wat heb je dat weer mooi gemaakt monique ik hoop voor je dat het snel klaar is en gezellig om samen te knutselen
Fijn weekend

Gerrina zei

Oh goed om helemaal geschuffeld van te worden als je constant herrie on je heen hebt... En niet zo fijn dat je naar een uitvaart moet. Hopelijk was het gezellig met Laura!
De resultaten van jullie middagje zien er super uit! Heerlijk als je daarmee even van alles weg kunt stappen en gewoon genieten! Fijn weekend!

Martha zei

Prachtige kaart heb je gemaakt, Monique
Hele mooie kleuren bij elkaar!
Ja ik begrijp dat je helemaal gek wordt van verbouwingslawaai, sterkte ermee!
Fijn weekend
Liefs Martha

Daphne zei

Ze zijn echt PRACHTIG!!
Vooral de paarse variant vind ik heel erg mooi.
Zo gezellig, dit soort dates en vooral heel waardevol.
Gelukkig kan je je zinnen verzetten, door met Bowie te gaan wandelen en met Laura te gaan shoppen, want poeh poeh, wat een drukte bij jou thuis.
Succes en denk aan de opmerking van je (schoon)moeder, dat houdt je vast op de been.

Colien zei

Gezellig samen knutselen, zeker als het thuis zo'n gedoe is.
En met mooie resultaten, echt gaaf, wat ben je toch een kei in mixed media projecten!
grtz Colien

Trudy zei

Je boekje en kladblokje zijn Schitterend en lekker vrolijk! Wat een toestand bij je in huis. Bij ons moet een raam vervangen worden, ik hoop dat het daar bij blijft.
Groetjes Trudy

Henriët zei

Hier ben ik dan met een late reactie op je berichtje over onze knutseldate. Net thuis van een weekendje op de Veluwe.
Ik heb dinsdag echt genoten van het werken met verf en alle andere materialen. Krijgt vast en zeker een vervolg 😊 Het boekje met de uil heeft een plekje in de kamer gekregen. Zo jammer om hem in de tas te stappen.
Is het dak voor het weekend weer van pannen voorzien of zit je er de komende week ook nog mee? Jammer dat het met dit soort projecten vaak anders loopt dan gepland.
Groetjes van Henriët

Freubelmina zei

Oooo ik kan er ook zo slecht tegen als er zo’n grote klussen in of rond huis gedaan moeten worden maar je komt er niet onderuit en in jouw geval helemaal niet 🙈 ik heb met je te doen Monique!
Wat een prachtige creatief werkje hebben jullie gemaakt, klinkt ook weer supergezellig!
Lieve groetjes xx

Willy zei

Aiii dat klinkt als veel en onrustig, fijn dat je er lekker op uit kan met je mooie vriend. En met af en toe een play date hou jij het wel vol! Mooie blokjes!!

Willy zei

Ohhh sorry, nog gecondoleerd met het overlijden van je tante. Hopelijk was het ondanks de beperkingen een goed afscheid.

Een doorkijkje bij Knutsels en Kadootjes.

 Hallo allemaal, hier trekt de mist op en schijnt het zonnetje....voorlopig. De afgelopen dagen hebben we bij de bakker een marathon gelopen...