Zomerse taferelen bij Knutsels en Kadootjes

Hallo lieve allemaal,

Ik begin met een verhaaltje. Jullie hoeven het niet te lezen. Ik kan me best begrijpen als je die behoefte niet hebt. Sla de eerste 2 alinea's dan maar over. Even goeie vriendjes.

Als het goed is zijn alle kaartjes overgekomen die ik op de post heb gedaan. Misschien nog niet aangekomen in Belgie. Ik heb leuk reacties terug gekregen. Ik weet dat het misschien niet nodig was. Maar ik ben zo blij geweest met de condoleance en verjaardagskaarten die ik heb gekregen. Terwijl ik er zelf zo slecht in ben geweest het afgelopen half jaar. Weet ik, de omstandigheden waren er misschien ook naar, maar ik vond het fijn om zo iedereen toch persoonlijk te bedanken.

En het was nog niet over met de ellende. Dinsdag 9 juni wilde onze Ushi ineens niet meer zitten of liggen. Door haar achterpootjes zakken deed teveel pijn. 's Avonds om 19.00 uur nog naar de dierenarts en die stuurde ons met pijnstillers naar huis. Hij zei: "waarschijnlijk legt ze met de komende warme dagen zelf het loodje wel". Hij wilde haar niet laten inslapen. Ik kreeg er natuurlijk geen pijnstiller meer in. Het was een lange, verdrietige nacht en nadat Kevin ook afscheid van haar had genomen zijn we de volgende dag naar een andere dierenarts gegaan en die zag gelijk al dat Ushi aan het eind van haar mooie leven was. Ze is 16,5 jaar geworden. En hebben we haar inlaten slapen.
Het was samen met Geert's moeder teveel van het goede. We zijn er zo kapot van geweest en eigenlijk nog steeds. Geert kwam afgelopen donderdag na 14 dagen thuis en dan is er geen hondje meer die zijn shag uit z'n handen pakt en meeneemt het huis in. Ik hoor haar af en toe nog steeds. Dit is onze Ushi in betere tijden. Die foto ziet Geert nu voor het eerst......hahaha. Zoiets gebeurde altijd als de baas van huis was. 

en de laatste foto van haar bij de dierenarts....
Zo raak ik de foto's niet meer kwijt nu ze hier staan. Ze wilde nooit op schoot, we noemden haar altijd ons klein autistje en dat is niet spottend bedoeld voordat ik daar commentaar over krijg, onze Kevin heeft pdd-nos en Ushi gedroeg zich eigenlijk net zo. Niet geknuffeld willen worden en je vooral niet aankijken. Maar nu wilde ze niet van mijn schoot af. Waarschijnlijk heeft ze het wel aangevoeld maar ik heb haar nog even heel lang geknuffeld nu het kon.


We gaan alle leuke tijden met haar herinneren en nu maar een poosje zonder hondje. Wie weet komt er nog eens een lief huisgenootje weer bij. Nu even niet.

Maar dan nu waar het vandaag om draait, de nieuwe challenge bij Knutsels en Kadootjes. Deze keer duurt de challenge 6 weken. Dit i.v.m. de vakanties. En het thema is, hoe kan het ook anders, Zomer! Maak een zomerse kaart of creatie.
Dit is mijn bijdrage voor de challenge:

Deze zomerse kaart heb ik gemaakt voor mijn zwager. Die is 20 juli jarig en mag graag ouwehoeren over jonge meiden tegenover zijn vrouw. Nu krijgt ie er eentje al is het dan op papier. Ik heb hem gemaakt met distressinkt en een mask van Pronty waar ik de komende 3 maanden gastdesigner mag zijn en na wederzijds bevallen mag blijven. Kijk! Dat zijn eindelijk weer eens positieve berichten!
De schelpjes zijn van Art Specially. De randstans heb ik van Colien mijn DT-maatje gekregen en kon ik nu eindelijk gebruiken.

Als jullie HIER klikken kom je uit bij de challenge en kunnen jullie alle andere mooie kaarten bekijken en natuurlijk meedoen!

Ik wens jullie een hele fijne zondag! Hou het koel de komende week en gezond blijven!

Dikke knuf en liefs, MoniqueReacties

Suzan zei…
Allereerst heel veel sterkte de komende tijd Monique, erg verdrietig allemaal!
Je kaartje is prachtig!
Groetjes Suzan
Freubelmina zei…
Het houd niet op bij je Monique....16,5 is een prachtige leeftijd voor een hond maar dat maakt de pijn niet minder!!
Ik hoop dat je snel wat rust krijgt en betere tijden. De foto’s zijn mooi en emotioneel tegelijk. Ik zit met traantjes nu....
Je kaartje is SuperMooi en die zal zeker een glimlach op het gezicht van je zwager toveren.
Een fijne zondag en lieve groetjes Xx
Hermien zei…
Het zal inderdaad voor iedereen een groot gemis zin, zo'n trouwe viervoeter. Gelukkig komt er iets heel leuks op je pad, nogmaals gefeliciteerd. Je kaartje zal ook wel een lach op je zwager zijn gezicht toveren.

Groetjes Hermien
Daphne zei…
Ik had al gereageerd op mijn gekregen kaart en op het overlijden van Ushi, maar als ik het hier weer les springen de tranen weer in mijn ogen!! Wat kun je houden van zijn diertje hè?!
Ook hier, nogmaals, sterkte.

Je kaart is prachtig!!
De digi is super leuk. Grappig dat je die voor je zwager genaakt hebt (gelukkig ben je je humor nog niet kwijt geraakt😊!)
Ik denk dat hier leuk op gereageerd gaat worden als hij de kaart krijgt!
Diny zei…
Wat een prachtig kaartje laat je ons zien Monique!
Ik heb je een mail gestuurd en wens je nogmaals heel veel sterkte,
Diny
Marja zei…
Prachtige kaart Monique!...heel leuk dat je gastdesigner mag zijn past echt bij jou.
Wat een verdrietig nieuws ...ze horen er echt bij die trouwe viervoeters en als ze er dan niet meer zijn mis je ze ook echt. Hier het zelfde we hebben ons hondje in februari laten inslapen en nog steeds heb ik momenten dat ik haar zoek je bent zo gewend dat ze er zijn.
Heel veel sterkte.
Groetjes Marja.
Margreet zei…
Jeetje, wat een verhaal Monique. Of jullie nog niet genoeg op je bordje hadden. Gelukkig heb je deze mooie foto's nog als laatste herinnering.
Wat een goed nieuws vwb Pronty. Tuurlijk mag jij na je 'proeftijd' blijven. Dat zit wel snor.
Deze kaart vind ik heel gaaf. Je ziet niet vaak dat Bugaboo digi's met mixed media worden gebruikt. Jij bewijst dat het kan!
Fijne zondag.
xxx Margreet
Marijke zei…
Wat een nare berichten allemaal Monique! Ik leef met je mee wat betreft Ushi hoor. We hebben een hond die is 15 en ook aan het kwakkelen dus.... we weten het nog niet! Heel veel sterkte voor jullie! Je kaartje is heerlijk fleurig en zomers! Een leuke uitdaging! Ik neem aan dat je mag blijven bij Pronty hoor, dat kan haast niet missen. veel succes! Groetjes Marijke.
Gerrina zei…
Wat een heleboel nare dingen tegelijk...kan me voorstellen dat je het hondje nog weken verwacht te zien en dat er regelmatig iets is dat je je schoonmoeder wilt vertellen... Wens jullie er veel sterkte mee!
Je kaart is heerlijk zomers en mooi die knipoog naar hem! Nu maar duimen dat je in het DT mag! Doe ik met je mee! Liefs, Gerrina
Rosina zei…
Een prachtig zomers kaartje is dit Monique...wat een nare tijd heb je achter de rug...eerst met je schoonmoeder die je moet missen en nu ook nog je lieve viervoetertje die je heb moeten laten inslapen...Er is heel wat op je bordje gekomen de laatste tijd Ja en de leeftijd is al wel redelijk hoog voor een hond, maar toch het is of het je kind gaat missen..begrijpelijk dat het een grote impact heeft op jouw en je gezin..zeker ook omdat Geert met periodes van huis is..heb je de veel gemis van haar ..
Heel erg bedankt voor het leuke kaartje wat ik in de brievenbus vond gisteren...zo lief van je...Je bent echt een super vrouw...Sterkte meis!!
lieve groetjes Rosina
Kaartenkraam zei…
Heel begrijpelijk dat het je allemaal teveel is geworden. Ik hoop dat je troost kunt putten uit het gevoel dat je uit liefde deze keuze voor Ushi hebt gemaakt en haar daarmee verdere ellende hebt bespaard.
Het zal nog wel even duren eer alles een plekje heeft gekregen, gewoon de tijd voor nemen!

Je kaart is echt prachtig en heel zonnig ook, de bedoeling komt goed over ;-)
Veel succes als gastdesigner, je mag vast blijven!

groetjes van Ank
Henriët zei…
Ach Monique.....alweer een verdrietig bericht. Het houdt ook niet op. Wat zal het stil zijn in huis.
De kaart voor je zwager is super leuk. Echt zomer!
Via deze weg bedank ik je nogmaals voor de mooie kaart die ik van je kreeg. Heel erg lief en leuk!
Groetjes van Henriët
!neke zei…
Afscheid moeten nemen van je geliefde huisdier is zwaar !
Maar hij is toch nog aardig oud geworden! Maar je wil ze niet missen.
Mooie zomerse kaart !
Groeten Ineke
Martha zei…
Ah, Monique, heel veel sterkte met dit grote verdriet!
Als jezelf een hondje of diertje hebt weet je ongeveer wel hoe het moet voelen om het te moeten afgeven... zijn geen woorden vooor....
Nogmaals veel sterkte...
Je kaartje is prachtig!
Liefs Martha
GerJanne zei…
Ja, op alles heb ik al op een andere manier gereageerd, je kaart is prachtig. En zo gaaf dat je bij Pronty gastdesigner mag zijn..wauw echt iets voor jou!
En je bent over naar de nieuwe Blogger en meteen een hele nieuwe Lay out! Hoe heb je dat nu toch gedaan?
Elly zei…
Mooie kaart, en wat een prachtige hond hadden jullie.
Wens jullie heel veel sterkte want het is een groot verlies.
Groetjes Elly
Marjan zei…
Ik las het op FB van jullie hond, echt heel naar. Nogmaals veel sterkte, ik weet hoe lang je verdriet kunt hebben als je huisgenoot(want dat worden ze) er niet meer is.

Je kaart is mooi, zo zonnig en zomers ook w.b. uitstraling.
Wat een mooie foto's van jullie lieve hond Monique. Je mooie kaart staat hier op,de kast. Gefeliciteerd met het leuke bericht van Pronty, dat gaat vast helemaal goedkomen. Deze kaart is ook weer heel gaaf, zomers en heel vrolijk.
Lieve groetjes Miranda
Trijntje zei…
Wat naar voor jullie dat jullie nu ook nog afscheid van jullie hond moesten nemen..... Afscheid van je huisdier doet ook altijd pijn en vooral als je al in zo'n verdrietige periode zit dan des te meer. Een hond voelt je altijd goed aan... en dat mis je nu. Mooie foto's gelukkig nog mooie herinneringen... heel veel sterkte ook met dit verlies. Je kasrt is erg leuk geworden. Het ga jullie goed. Groeten Trijntje
Heel erg om een beest waar je veel van houdt te moeten missen en ik wens jullie veel sterkte met het verlies van Ushi.
Een leuke zonnige kaart heb je gemaakt!
groetjes, Caroline
Crealientje zei…
Hallo Monique,
Ik lees net je berichtje. Gecondoleerd met het verlies van jullie hond Ushi.
Zestaat prachtig op de foto. Ik begrijp dat ze niet ven je schoot af ging, dieren voelen het heel goed aan als er iets gaat gebeuren.
Monique en je gezin veel sterkte de komende tijd en dikke knuffel!
Je kaart is mooi zomers geworden, je zwager zal wel lol hebben:)
Gefelicieerd met je DT schap!
Liefs Crealientje.

Populaire posts van deze blog

In my kitchen coffee rules!

De vorige is gesmolten, dus nog maar eentje...

21 jaar geleden.....