zondag 10 november 2019

Reminder Knutsels en Kadootjes

Hallo allemaal, 

vandaag is het alweer tijd voor de reminder bij Knutsels en Kadootjes. Op dit moment hebben we ons jaarlijkse weekendje. Nieuwe leuke challenges bedenken en natuurlijk een heel weekend freubelen.

Maar nu mijn kaart. Eigenlijk is het geen kaart maar een pagina uit het artjournal van Jenine's mindful collection. Het is 15 x 15 een mooi formaat om op te werken.

Ik ben begonnen me de Gelliplate om een achtergrond te maken van distressinkt Vintage Photo, Rusty Hinge en een stencil van DDD.
Hierna ben ik stempels gaan zetten. Ik hou ervan om een soort van tafereeltje te maken dus werk ik vaak met maskingtape. Om zo iets op te bouwen.
Omdat er een quote centraal moest staan heb ik in het midden wat ruimte gelaten voor de tekst. De tekst vond ik op Pinterest. Gewoon zoeken op "Quotes Herfst" en er komen genoeg voorbij.
De tekst heb ik getypt in verschillende lettertypes, uitgeprint en ingesmeerd met baby-olie.
Dat heb ik een nachtje laten rusten en vervolgens is het net vellum. En het is niet meer vettig zodat je het met gel medium op kunt plakken.
Ik heb sommige stempels ontkleurd met chloor en vervolgens een paar daarvan weer opnieuw ingekleurd. Vooral de bladeren en de paddestoelen. Met een molotow (cocktail)marker heb ik witte accentjes aangebracht. Rondom het meisje met de vleugels en de paddestoelen heb ik met een gelpen een witte waas aangebracht. De bladeren rechts in de hoek heb ik bewerkt met de wink of stella.

Ik hou van de herfst! Maar ook wel van het voorjaar. Het begint met loslaten en daarna verder je leven weer uitbouwen. Nog even en dan heb ik mijn beide kinderen losgelaten om een eigen leven op te bouwen. Ik moet zeggen dat dat niet zonder slag of stoot gaat. Maar daar kunnen een heleboel mensen over meepraten. Het is ook mooi om te zien hoe ze dat doen. Al moet ik zeggen dat ze een stuk relaxer zijn als wij toen. Ik krijg vaak te horen..." mam, komt allemaal goed" Nou daar hoop ik dan op en kijk vanaf de zijlijn toe. (met stiekem een vangnet, mocht het toch fout gaan, daar zijn we toch ouders voor, of niet?)

Ik ben blij met mijn pagina. Doen jullie ook nog gezellig mee. Ik heb al heel veel mooie inzendingen voorbij zien komen maar er kunnen er nog veel meer bij natuurlijk!
KLIK HIER voor nog meer mooie voorbeelden.

Het is tijd om te stoppen en weer gezellig te gaan freubelen en kletsen natuurlijk. Misschien ook nog een wandeling voor een frisse neus 😉

De kaart doet mee bij de herfstchallenge van HobbyVision.

Lieve groetjes, Monique

15 opmerkingen:

Irene zei

Schitterende warme pagina en die prachtige tekst komt van Vincent van Gogh, wist je dat?
Loslaten hoort er bij óók al vloeit er soms een traantje!
XxIrene

Joanne kramer zei

Wat heb je dit mooi gemaakt. prachtige kleuren en mooi geheel. groetjes Joanne

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hoi Monique, vandaag is het hier heerlijk weer om een flinke wandeling te maken en ik hoop bij jullie ook:)
Je kaart is een plaatje om te zien en wat een leuke tips geef je. Dat trucje met baby-olie kende ik nog niet. Mooie tekst, mooie warme kleuren en gave lay-out.
Veel plezier nog.
Lieve groetjes Miranda

Marja zei

Supermooie pagina heb je gemaakt!..mooie warme kleuren heb je gebruikt.
Groetjes Marja.

Margreet zei

Wat een prachtige, warme kaart met een mooie tekst.
Dank voor de tip van de baby-olie. Ga ik eens uitproberen.
Veel plezier dit weekend en succes met loslaten.
xxx Margreet

Elly zei

Hele mooie pagina, met mooie kleuren.
Groetjes Elly

Marjan zei

Prachtige pagina, Monique, helemaal de herfsttinten gevangen. Mooie gloed ligt eroverheen. En een mooie tekst, ik wist ook niet dat deze van van Gogh is.
En ja, loslaten hoort erbij, en dat vangnet ook.

Cinderella zei

Hoi Monique ,

Gezellig zo`n DT weekendje weg .
Een Kei mooie Lay out echte herfstkleurtjes ook .
Nog een gezellige mooie Zondag
Liefs en Creatiefs
Cinderella
XX

Caroline zei

Een heel mooie creatie laat je weer zien.
En jullie hebben vast een heel gezellig weekend, leuke nieuwe challenges verzinnen....
En loslaten.....ja, dat valt niet mee. Maar vaak weten ze dat het thuisfront een veilige plek is. Tenminste hier wel en dat is zo fijn!
Groetjes Caroline

Nicolette zei

Heel mooi Monique. Jullie zullen vast veel lol hebben met jullie dt team.
Groetjes Nicolette

Margo zei

Wat een prachtige pagina Monique en bedankt voor de tip met de baby-olie, dat wist ik niet. Veel succes met het loslaten. Mijn girls zijn 15 en 17 ... hier zijn het nog maar kleine stapjes, dichtbij huis ;)
Groetjes
Margo

Caroline Cards zei

Een hele mooie pagina in deze herfstkleuren!
Loslaten is niet makkelijk, maar iemand zei me ooit:
"Je hoeft ze niet los te laten, maar anders leren vasthouden"!
groetjes, Caroline

Martha zei

Hoi hoi Angelique
Wat een prachtig herfstig kaartje mooie kleuren heb je gebruikt en die tekst is ook zo mooi!
Bedankt voor de tip om het papier doorzichtig te maken, ga ik vast gebruiken!
Liefs Martha

Nota Bene zei

Je hebt een prachtige pagina gemaakt! Hopelijk heb je genoten van je weekendje...
Groetjes, Nele

Gerrina zei

Een mooie page! Die afmeting is echt fijn, maar...ik heb met mezelf afgesproken eerst een Art Journal vol te maken voor ik weer een nieuwe begin....
Wat verwoord je dat mooi over je kinderen en loslaten! Dat vangnet is misschien wel net waarom ze het vertrouwen hebben dat ze het zelf kunnen en anders nog een beetje hulp op de achtergrond hebben klaarstaan... Jij sterkte met het loslaten! Groetjes, Gerrina

Wat neem je mee op vakantie

Vandaag is het tijd voor de reminder bij Knutsels en Kadootjes . De beginpost kon ik niet redden maar voor de reminder had ik iets meer tijd...