zondag 8 juli 2018

Reminder bij Knutsels en Kadootjes

Hallo lieve allemaal,

vandaag is het al weer remindertijd van onze feestelijke Challenge bij Knutsels en Kadootjes.
En ik heb nog helemaal geen tijd gehad om bij jullie langs te komen. Ik schaam me diep. Maar ik heb wel goede redenen gehad.

Ik ben gaan werken en ik heb er echt moeite met om erom heen plannen. Dat moet even weer in het systeem komen. Eigenlijk is het 7 uur achter elkaar in de viskraam staan te veel. Ik hoop eigenlijk dat het goed gaat komen. Nu slik ik bovenop de Tramadol ook nog 2 x 500 mg Paracetamol + Codeïne. Das nie goed nie... maar het is zo leuk. Nog even aankijken, ik wil zo graag😇Daarnaast is Laura eindelijk geslaagd! 🎓Wat een opluchting. En waarom eindelijk.....ze waren op school van alles kwijt. Hoe is het toch mogelijk. Van de leerlingen wordt verwacht hun map netjes op orde te hebben maar zij raken alles kwijt... Ze is er van af! Nu werk zoeken. En dan een jaar centjes verdienen om toch een lang gekoesterde droom werkelijkheid te laten worden. Op naar Australïe down under.

Haar baan als kok heeft ze aan de wilgen gehangen. Daar worden ze uitgebuit. 10 uur op een dag werken zonder pauze en dat voor sommigen 21 dagen achter elkaar. Ook kon ze geen vrij krijgen om alles af te ronden op school en zelfs voor haar diplomering a.s. dinsdag niet. Dat diploma moest ze maar opsturen. Het is dat ze volwassen is en ik er niet achteraan mag. Want dit zijn praktijken die eigenlijk aan de kaak moeten worden gesteld. Maar zolang ze studenten aannemen die hard om het geld zitten te springen, zal er niemand protesteren.

En dan nog een uitvaart van de moeder van mijn beste vriendin. Ze gaat voor een routine operatie heen en krijgt tijdens de operatie een hartstilstand. Reanimeren mocht niet meer baten. Dat lijkt me verschrikkelijk om op die manier je moeder te verliezen. Ik heb er alle tijd voor gehad om afscheid van mijn moeder te nemen. Mijn vriendin en haar familie was dat niet meer gegund.

Zo heb je de ene dag een feestje en de andere dag een uitvaart. Dat is het leven, zeggen ze.

Dan zijn jullie nu weer een beetje op de hoogte van het reilen en zeilen hier bij de familie Eding en laat ik jullie nu de kaart zien die ik voor mijn vriendin Anja heeft gemaakt. Die heeft ook feest vandaag! Van harte gefeliciteerd meis, een hele fijne dag gewenst!


Het is een schuifkaart geworden. En dan wel eentje die rechtop kan staan. 
De achtergrond heb ik gestempeld en ingekleurd met distressinkt.

Hier zie je de binnenkant en hoe die staat.

En hier de kaart in vol ornaat. Op de stukjes die uitschuifbaar zijn, heb ik dezelfde stempel gebruikt. Alleen nu deels ingekleurd. De letters gestempeld en geponst en heel even in een papje van mustard seed distressinkt gedipt.

Alle oplossingen komen naar mij toe. En ik ben blij verrast door het aantal inzendingen. Er zijn meer oplossingen dan ingezonden kaarten. Dus ik verwacht nog heel veel moois! Dank voor jullie enthousiasme. Dat maakt het zo leuk om door te gaan!

Voor diegene die nog mee willen doen en het woord zoeken, verwijs ik jullie terug naar 
het begin van de challenge. Daar vinden jullie een bloghop... de rest wijst zich vanzelf!
Mijn blogmaatjes hebben ook weer hun uiterste best gedaan om iets moois aan jullie te laten zien. 
Veel kijkplezier bij Knutsels en Kadootjes!

Heel veel plezier en heel veel dank dat jullie bij me langs komen. De komende week heb ik het wat rustiger. En met de hand op mijn hart, beloof ik dat ik bij jullie kom buurten!

Oh ja, ik kreeg nog een vraag van Nelleke over postzegels. Ik verstuur tegenwoordig mijn kaarten met een online postzegel. Je weegt je brief en koopt dan online een postzegels. Die krijg je in de vorm van een 9 cijferig of/en letters. Dus niet te weinig porto maar eigenlijk heel gemakkelijk.
Kijk maar eens op Post NL.

Fijne zondag en liefs,
Monique19 opmerkingen:

Freubelmina zei

Sjonge Monique,wat een weekje heb jij achter de rug zeg!!
Gefeliciteerd met je dochter ,superfijn!
Ik weet van mijn jongens die afgestuurd zijn op Avans hogeschool wat die scholen zich allemaal voor fouten kunnen permitteren...belachelijk! Ben blij dat we daarmee klaar zijn,en precies wat je zegt over dat baantje; ze zijn volwassen maar je zou zooo graag ingrijpen :)
Voor de rest..zorg goed voor jezelf hoor!!!
Je kaartje is prachtig!! Helaas hier weinig creativiteit maar ik heb een heeeele goede reden :-)))))))
Fijn weekend en veel liefs xx

Caroline zei

Wow wat heftig allemaal. Voor je vriendin en ook zo voor Laura hoor. Maar wel een leuke uitdaging voor haar en een gemis voor jullie!
Je kaartje is zo leuk en ik ga meteen kijken naar de postzegels online.
Fijne zondag!
Groetjes Caroline

Hermien zei

Nou Monique een week met een lach en een traan, hoe raar kan het in een leven gaan! Een heftige gebeurtenis voor je vriendin zo'n afscheid valt zo zwaar.
En wat een gedoe met school spullen kwijt bij de oudste van mijn broer was het al net zo en daar zijn de leerlingen toch de dupe van hoe je het ook wend of keert. Maar gelukkig kan ze daar nu ook een streep doorzetten.En dan ook nog zo'n nare ervaring met de werkgever, daar snap je toch ook niets van dat ze zo met hun personeel omgaan.
Nu dan over naar het leuke deel van je bericht je prachtige kaartje super mooi en een heel leuk model.

Fijne zondag,
Hermien

karin zei

Ten eerste bedankt voor die tip van postzegels, daar had ik nog nooit van gehoord.
Proficiat met je dochter. Leuk dat ze geslaagd is, en ja je moet ze loslaten op een bepaalde leeftijd. Zelfstandigheid moeten ze zelf ervaren.
Minder leuk is je berichtje over de moeder van je vriendin. Afgelopen vrijdag moesten we ook naar een uitvaart van iemand van mijn leeftijd. Het leven is hard maar een mens moet er niet teveel bij stilstaan hoe erg het ook is.
En tenslotte wat heb je een mooie kaart gemaakt. Een leuk idee om deels in te kleuren en de vorm is ook heel apart en leuk.
groetjes,
Karin

Colien zei

Wat een gave reminderkaart, erg tof!
Succes met alle bezigheden, hopelijk lukt het je (pijnvrij) om alles te combineren...
grtz.Colien

Gerrina zei

Wat een rollorcoaster met alles wat er de afgelopen tijd is gebeurt! Gelukkig dat je het probeert, naar als het echt zo veel pijnstillers kost kan dat toch ook niet goed zijn voor je lijf... Hoop dat het beter word...
Je kaart is mooi; altijd gaaf zo'n aparte vorm! Fijn weekend verder!

Diny zei

Wat een week voor je Monique!
Er kwam echt van alles om het hoekje kijken bij je.
Van harte gefeliciteerd met je dochter....fijn dat ze toch geslaagd is en deze periode kan afsluiten.
Onze dochter ging naar haar studie ook naar Australie.....en is daar uiteindelijk blijven hangen! Ik wil je niet ongerust maken hoor......haha!
Fijne zondag,
Diny

Margreet zei

Dat was weer een heel verhaal Monique. Leuk voor je dat je werk hebt, maar laat het niet je leven overnemen (zeker niet als je met medicatie overeind moet blijven). Ik hoop dat het je uiteindelijk lukt om het in je systeem in te passen (vooral omdat je het zo leuk vindt).
Wat fijn dat Laura geslaagd is. Er zijn dus nog meer scholen die hun zaakjes niet op orde hebben, net als in Maastricht. Moest niet mogen!
Wel spannend dat ze over een paar jaar naar Australië wil.
Wat heftig wat er met de moeder van je vriendin is gebeurd. Lijkt me heel onwerkelijk. Mijn overbuurvrouw van 57 had vorige week ook een hartstilstand. Onbegrijpelijk.....
Je kaartje ziet er prachtig uit. Leuk dat je op de uitschuifgedeeltes maar sporadisch hebt gekleurd.
Ik ga eens even kijken op de site van de post.
Fijne zondag verder.
xxx Margreet

stoeienmetstempels.nl zei

tjonge wat een week heb je achter de rug.
Mooie kaart gemaakt!

Nicolette zei

Heftig allemaal wat je hebt meegemaakt. Blijdschap en verdriet ligt dicht bij elkaar. Fijn voor je dochter dat ze het felbegeerde papier nu bijna in handen heeft. En verdrietig voor je vriendin.
En wat leuk dat je een baan hebt. Succes hiermee .
Ohja vergeet ik bijna te zeggen dat je kaart zo gaaf is!
Groetjes Nicolette

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hoi Monique, wat kent het leven toch veel kanten hè en jij krijgt er in een korte tijd met heel veel te maken. Heftig hoor. Pas goed op jezelf want ook iets wat heel leuk is kan je slopen en dat wil je echt nie...;P
Gefeliciteerd met je geslaagde dochter, hardstikke goed. De kaart voor Anja vind ik top, dit kende ik nog niet een uitschuifkaart die naar twee kanten gaat en zo mooi blijft staan. Leuke kleurtjes ook.
Lieve groetjes Miranda

Scraptastisch zei

Ik begin bij je prachtige schuifkaart en hoe ontzettend mooi het is ingekleurd en het uitschuif gedeelte maar voor een deel, wat heel mooi en rustig oogt!
Van harte Gefeliciteerd met Laura haar slagen, wat super fijn voor haar!!! En wat komen er slordige berichten van scholen met eindexamen kandidaten, dit moet niet kunnen! Succes met het uitvissen of je, je nieuwe baan kan behappen Monique?! Onder de mensen zijn is super leuk, zeker als het in huis stiller word, maar jij kan kiezen wat je aan kunt. Heftige week heb je achter de rug zeg...de cirkel of live, en hoe ouder je word hoe vaker moet je afscheid nemen, maar als ze zo jong zijn valt dat niet mee!
Liefs Gerie

Marjan zei

Dat klinkt zeker als heel druk, zorg wel goed voor jezelf met je baan. Je gezondheid gaat voor.
Heel fijn dat je dochter is geslaagd en groot gelijk om op te stappen bij dat werk als kok, echt schandalig!!
Inderdaad vreselijk om zo je moeder te verliezen, wat erg.
Je kaart voor Anja is echt een plaatje, supermooi!! En wat een gaaf model ook.

Trijntje zei

Hoi Monique. Wat een prachtigen kaart heb je voor Anja gemaakt. Mooi zomers met deze vrolijke kleuren. Ik begrijp dat het allemaal even wennen is als je zeven uren moet staan in de viskaaraam . Je moet het nog maar even aanzien. Je kan alleen zelf beslissen. Misschien gaat het straks wel wat beter. Niet te veel pijnstillers nemen dat is inderdaad niet zo goed.. wat een naar bericht van de moeder van je vriendin. Inderdaad heel erg als het overlijden zo plots komt. Heel veel sterkte met alles en denk wel aan jezelf. Groeten Trijntje

Daphne zei

Wow, jij zit wel even in een heftige, emotionele 8 baan, sjonge.
Pas ook goed op jezelf hoor.

Je schuifkaart vind ik erg leuk.
Ik ga me hier eens in verdiepen, wil ik ook wel eens maken.

Crealientje zei

Hoi Monique
Prachtige schuifkaart voor je vriendin!
Daar zal ze vrolijk van worden:)

Wat een heftige gebeurtenissen heb je de afgelopen week doorstaan.
Voor de nabestaanden is het moeilijk zo'n plotseling overlijden. Daar kun je jaren last van houden (ervaring), als je het niet goed verwerkt.Je blijft met veel vragen zitten.
Een luisterend oor zijn is het enige wat je kunt doen.Ik denk dat ze bij jou dan wel goed zit.

Je dochter is niet alleen geslaagd,ook een pittige dame aan het worden.Gelijk heeft ze, die komt wel weer aan ander werk.
Maak je je daar maar niet druk over!

Geniet, zorg goed voor jezelf en je naasten, en inderdaad zo is het leven!!! Zei mijn vader altijd!!!
Liefs Isolina.

Willy zei

Jeeehhh kan me voorstellen dat je 'even' wat anders te doen had zeg! Gefeliciteerd met je dochter, gecondoleerd met het verlies en sterkte met je baan en oh ja mooie kaart!

Maia zei

Ooooo Monique, ik zie nu dat ik niet de enige ben die super lange blogposten maakt haha.
Ik post niet zoveel creaties maar heb altijd wel veel te vertellen als ik eenmaal begin te typen.
Leuk dat je weer werkt! Tramadol...met paracetamol etc allemaal zooi, ik weet er alles vsn deed dat ook twee jaar met een hernia voor de operatie.
Denk wel aan jezelf hoor!
Ja het leven gaat door zeg je dat is ook zo maar wat erg voor je vriendin, ze heeft dit ineens te verwerken, fijn dat je haar zo steunt!
Je dochter heeft gelijk zeg! Wat een uitbuiting, daar zijn geen woorden voor, hopelijk heeft ze snel haar mooie doel gespaard.
En dan je kaart of eigenlijk fantastische creatie!
Erg mooi gedaan met die vrolijk gekleurde bloemen!
Ik ga eens googlen wat voor leuk modelletje dit is.
Horzels brrrrr die vraten mij ook altijd op met vakanties in Duitsland.
Nu zitten we lekker zonder al het ongedierte in Dorset zuid Engeland, heerlijk weer en prachtig hier alleen nog last vsn verkoudheid holte ontsteking als reactie op het rupsenverhaal maar ach we genieten!
Jullie ook een fijne vakantie straks.
Greetings from the UK
Maia

SylS creaties zei

Wat een emotionele gebeurtenissen allemaal. Je kaartje is prachtig.
Gefeliciteerd met het slagen van je dochter!
groet en goed weekend,
Syl

Hartelijk gefeliciteerd bij Knutsels en Kadootjes

 Hallo allemaal, vanaf een zonnig Ameland. Laura en ik hebben ons jaarlijks moeder/dochter weekendje. En dit keer zitten we op Ameland. We h...