woensdag 28 juni 2017

Vakantie foto's

Hallo lieve allemaal,

bereid je voor op een lange foto post.
We zijn weer terug van een weekje Italië.
 We hebben een fly/drive gedaan van Rome naar Sorrento. Je landt  in Napels waar je 1 nachtje slaapt. Van daar uit zijn we naar Rome gereden. In Napels wil je niet zijn en al helemaal niet rijden. Ze kennen daar echt geen regels. En er rijdt geen auto rond zonder een deuk of een kras. Ook onze nieuwe huurauto moest er aan geloven. Het is er echt net zo erg als dat je op tv ziet. Overal afval en armoede en veel leegstaande huizen.
In Rome zie je ook armoede maar ook vooral heel veel historische gebouwen. Waar je in 2 dagen natuurlijk niet doorheen komt.
De Spaanse Trappen

Het Sint Pieter

De Trevi Fontein

Het Colloseum

Binnen in het Vaticaan

Na Rome zijn we vertrokken naar Sorrento. Maar niet voordat we bij Anna op visite zijn geweest. Zij woont in Frascati. Zo'n 20 minuutjes rijden vanaf Rome. Anna heeft ons de mooie plekjes van haar dorp laten zien. In blogland en op FB is ze bekend als Blankina Creations. Superleuk om in het buitenland blogvriendinnen te ontmoeten.



De poort naar een mooi park

Hier kijk je vanuit Frascatie uit op Rome

Ja en toen op weg naar Sorrento. Wat een verademing na 3 dagen de drukte van Rome. Ook Sorrento is toeristisch en het stikt er van de hotels maar de mensen zijn er 1000 keer vriendelijker. De Italianen zijn ook zo relaxed!



Het eiland Capri in de schemering

Vanuit Sorrento hebben we een dagtocht gemaakt naar de Vesuvius en Pompei. We hebben een uur en 10 minuten moeten klimmen op bij de vulkaan te komen. En dat met een hitte van 30+ maar we hebben het gered en het was de moeite waard! De foto's geven niet goed weer wat we hebben gezien en geroken.... maar je hebt een beetje een indruk.

De klim

het hart van de vulkaan....het fletse is de stoom die je met het blote oog haast niet ziet. Maar op al onze foto's is dit te zien...

Over de hele vulkaan bloeien deze gele bloemen die zo lekker ruiken....

Kaart lezen...hmmmm...

En dan nog wat foto's van de opgegraven stad Pompei. Het was te heet om er uren doorheen te sjouwen maar indrukwekkend was het wel.




Dat je dit weer kunt opgraven nadat het bedolven werd onder de lava. Met de huizenbouw van tegenwoordig zul je dat niet meer beleven. De vulkaan is nog steeds actief. En ondanks dat wonen er tegenwoordig meer dan 30 miljoen mensen omheen.

Afgelopen zondag weer thuisgekomen. Nu langzamerhand weer op gang komen met het bloggen.
Eerst nog even nagenieten van de vakantie!

Liefs Monique









18 opmerkingen:

Scraptastisch zei

Ik zou net mijn laptop uitdoen en zag jouw post! Zo nieuwsgierig...hihi.
Wat een prachtig reisverslag Monique en ja jullie waren wel in een bloedhete tijd van het jaar in Italié, maar toch heel veel moois gezien!!! En hoe vond jou kanjer de vliegreis???? is het gelijk bekeken of voor herhaling vatbaar, whaha Geniet maar lekker na van dit mooie avontuur en zo leuk dat Blankina haar dorp heeft laten zien!!! Fijne avond!
Liefs van Gerie

Doris knippenenplakken zei

Naar je foto's te zien heb je een leuke mooie vakantie gehad .
Mooie foto's .
Groetjes Doris

Margreet zei

Rome staat bij ons ook altijd nog op het verlanglijstje...en als ik dan jouw mooie foto's zie, krijg ik er meteen zin in. En wat gaaf om in Italië een blogvriendin te ontmoeten.
Geniet nog maar lekker na, je zit zo weer in een normaal ritme!
xxx Margreet

Hermien zei

Prachtige foto's van een mooie vakantie Monique, hoe is het vliegen bevallen?
En nu nog lekker nagenieten van al die mooie indrukken die jullie hebben opgedaan!

Groetjes Hermien

Caroline Cards zei

Hele mooie foto's en leuk om alles van je vakantie te lezen Monique.
Ga nog maar lekker nagenieten!
groetjes, Caroline

lenywim35 zei

Dat is een gewedige reis geweest met veel genieten en nagenieten. Ik vond het erg leuk om te lezen. In 2008 hebben wij een cruise gemaaakt. En zijn toen in Pompei (Napels mocht toen niet vanwege de duizenden vuilniszakken) geweest. Prachtig. Julie hadden hitte, wij een bui van een uur. Maar het wws prachtig net zoals je schreef. Rome was ook schitterend maar Florence vond ik het mooiste. Wezouden het na 10 jaar nog eens doen, maar de vrienden zijn er helaas niet meer. Samen durven we het niet meer aan. Wie weett vinden we nog eens een stel die hetzelfde wil doen. Maar jullie hebben genoten. Bedankt voor het laten meebeleven. Liefs van Leny

Trijntje zei

Hoi Monique wat een mooie vakantie impressie met de foto's heel leuk omte zien . Vooral omdat wij daar zelf ook geweest zijn. Is het heel herkenbaar. Het is daar prachtig. Handig een flipt en drive. Wij rijden er altijd vanuit NederlAndnaar toe. Kost wat,meer tijd. Je hebt het heel mooi gehad zo te zienen leuk dat je onze blogdin hebt ontmoet. Gezellig.. nog maar even na genieten. Groeten Trijntje

Nicolette zei

Schitterende foto's. En wat leuk een heel verhaal erbij. Geniet nog na met de mooie foto's.
Groetjes Nicolette

Diny zei

Wat hebben jullie een leuke vakantie gehad Monique!
Je laat hele mooie foto's zien.
Groetjes en geniet nog lekker na,
Diny

Creanita60.blogspot.nl zei

Zo te zien aan je mooie foto's en leuke verslag hebben jullie een top vakantie gehad en helemaal leuk dat je Blankina hebt ontmoet.
nu lekker nagenieten en nog even in de relax stand blijven staan.
Groetjes Anita

Eri zei

Wow, wat een mooie foto's en reisverslag!
Groetjes, Eri

Angelique zei

Leuk dat je ons laat meegenieten van jullie heerlijke vakantie. Al die plekjes staan nog op mijn verlanglijstje om ooit eens te zien. Wat geweldig dat je zelfs daar nog een blogvriendin ontmoet. Geniet nog lekker na.
lieve groetjes Angelique

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Wat een geweldig mooie foto's en reisverslag...een keer in Rome geweest en heel veel oude gebouwen gezien, maar ik herken de drukte...heerlijk na genieten nogvan deze reis. Fijne vakantie nog..

Joanne kramer zei

Door de prachtige foto's kun je wel zien dat jullie een fijne vakantie hebben gehad! geweldig! groetjes Joanne

karin zei

Prachtige foto's Monique. Wij zijn ook een paar jaar geleden in Rome geweest, prachtige stad !
groetjes,
Karin

GerJanne zei

Wow, Monique, wat een gave foto's. Jullie vakantie is geweldig geweest en wat leuk dat je Anna Blankina hebt ontmoet. Ik ken Rome, maar Sorrento en Napels niet. EN Napels staat niet op mijn verlanglijstje...
De was al weer in de kast?
Groetjes,
GerJanne

Dora zei

Wow...wat een mooie foto's, heerlijke vakantie heb je gehad. En wat leuke ontmoeting met 'Blankina'.

Blankina zei

Mooie foto's hoor..en het was super leuk je "mijn" dorp te laten zien..was wel warm hè? Tot snel zou ik zeggen, lieve groetjes Blankina

One of a kind

Hallo allemaal, daar zijn we alweer met de reminder van Knutsels en Kadootjes. Er zijn al weer 2 weken om. We hebben al heel veel leuke inze...