woensdag 23 december 2020

De laatste post van dit jaar

 Hallo lieve allemaal,

vandaag heb ik nog een laatste post/tutorial voor jullie. Het is een artjournalpagina, gemaakt voor Pronty. Elke 23e van de maand ben ik aan de beurt om een tutorial te laten zien. Superleuk om te doen. Maar de inspiratie is soms ver te zoeken. Dus een dag voor de deadline toch nog aan de slag gegaan terwijl er 4 mannen in huis rondliepen om een nieuwe vloer te leggen. Ik was samen met Bowie verhuisd naar mijn hobbykamer. En daar is dit gecreëerd......


Het is een heule groene pagina geworden. Maar er valt tegenwoordig ook geen sneeuw meer, dus groen is prima 😊

Ik kan de foto's niet op mijn laptop krijgen maar ik heb wel een diashow. 
Je begint  de pagina's in te smeren met gesso.  Ik heb dat vrij rommelig gedaan. Dat geeft meer textuur. Dit goed drogen! Vervolgens heb ik met een pasje en een sponsje 2 verschillende kleuren acrylverf aangebracht. Ook dit ga je weer goed drogen.
Stap 3 is, breng verschillende stempels aan en daarna met witte verf of gesso kerstballen opbrengen.
De kerstbomen heb ik apart gestempeld en uitgeknipt, opgeplakt en versierd met kerstballetters. Restte mij alleen nog wat tekst op te schrijven met een witte gelpen en wat goudspetters.


Als je geluid hebt kun je ook nog genieten van een kerstmuziekje 🎅🎺🌲

Tenslotte wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor het volgen van mijn blog en de fijne reacties!

 Dit jaar is voor ons als gezin een jaar geweest om snel af te sluiten. We hebben twee lieve mensen weggebracht en ook ons lieve Ushi moesten we laten inslapen. De corona speelt een grote rol natuurlijk. Voor ons nu meer dan in het voorjaar. Nu is er op het werk van Geert veel corona. Waardoor ze vaak langer in quarantaine op zee zitten. Na 2 testen negatief mogen ze weer afkomen. Ik hoop dat ze dit keer niets oplopen, zodat ze alleen met kerst op zee zijn en oud en nieuw thuis kunnen vieren. Ze zijn bij opkomst negatief getest maar dat zegt niet zoveel. Duimen maar!

 Er zijn natuurlijk ook wel geluksmomentjes geweest, je moet ze kunnen zien 😘 Maar eentje daarvan is onze gekke, lieve knuffelhond Bowie. Hij is de reden dat niemand in huis is weggezakt in verdriet. Je hoeft alleen maar naar hem te kijken en je kunt je lachen niet inhouden. Het liefst zit of ligt ie bij je op schoot en laat zich dan kroelen en wil de hele dag lopen en spelen.


Maar ook mijn challengeblog Knutsels en Kadootjes. Daar wordt ik blij van. Zoveel deelnames elke keer weer. Daarvoor wil ik jullie bedanken! Ik draai die samen met GerJanne, Ingrid, Hermien, Nelly en Colien. GerJanne heeft het dit afgelopen jaar voor een deel alleen gedaan. Waarvoor mijn dank! Ik heb serieus overwogen om te stoppen maar mijn dames hebben mij ervan overtuigd dat dat absoluut niet kan!  We zijn een topteam!!! 

En dan nog 1 ding..... ik had dit jaar niet genoeg eigengemaakte kerstkaarten. Er zullen dus mensen zijn die een gekochte krijgen. Die is met evenveel liefde verstuurd. Het zat er niet in dit jaar en wilde geen stress meer. Volgend jaar zal ik trouw proberen mee te doen met 52 Weeks to Christmas, zodat iedereen weer een handmade kaartje krijgt. In ieder geval bedankt voor jullie mooie kaarten. Ik ga iedereen nog persoonlijk bedanken maar dat komt nog.

Dan sluit ik nu af en neem een kleine blogvakantie.

Allemaal hele fijne dagen gewenst. Maak er ondanks de beperkingen wat moois van. Kijk even om naar je medemens en blijf vooral gezond!
Blijf veilig tijdens de jaarwisseling, en neem een lekkere borrel op het nieuwe jaar!

Liefs Monique11 opmerkingen:

Martha zei

Mooie pagina met duidelijke uitleg Monique!
Ja 2020 zal bij velen onvergetelijk zijn en niet altijd in de positieve zin...
Maar hoe dan ook, alles gaat gewoon door en we moeten er van maken wat past bij onszelf
Voor jullie ook hele fijne dagen en goed begin en genietvan elkaar!
Liefs Martha

Henriët zei

Mooi groen is niet lelijk!! Je hebt er een mooie pagina van gemaakt met de witte ballen tegen de groene achtergrond.
Jouw (zelfgemaakte) kaart is veilig bij ons binnen gekomen. Hij heeft een ere-plaatsje in de erker gekregen.
2020 was niet jullie jaar maar gelukkig zijn er ook dingen gebeurd waar je wel blij van wordt en goed op terug kunt kijken.
Ik ben blij dat je hebt besloten door te gaan met Knutsels en Kadootjes en ik kan me nu al verheugen op je wekelijkse kerstkaart in 2021.
Onze knutseldate in 2021 kan hopelijk snel doorgaan. Dat hoop ik om 2 redenen: ten eerste vond ik het laatst bij mij thuis erg gezellig en ten tweede gaan de basisschoolkinderen weer naar school als ik bij jou kan komen. Hoe eerder hoe beter!
Fijne feestdagen en op naar 2021!
Groetjes van Henriët

Margreet zei

Wat een gave pagina's, Monique!
Wat een mooi verhaal ter afsluiting van dit knutseljaar.
Ik duim voor je dat Geert met oud en nieuw thuis is.
Probeer gezond te blijven, geniet van de kerstdagen en een heel goed 2021!
xxx Margreet

Willy zei

Wat een mooie (groene:) pagina, ik denk dat je heel veel mensen hiermee inspireert!! En wat is je keuken mooi geworden zeg (heb even teruggekeken voor het filmpje) daar zal je veel plezier aan beleven! En tja wat een jaar, er kwam veel op je pad :( en die Corona maakt het zo ingewikkeld allemaal. Wat heerlijk dat je zo kan genieten van jullie nieuwe hond, dat zijn de lichtpuntjes he?! Ik hoop je gauw weer te zien en wens je mooie liefdevolle en gezonde feestdagen toe!

Hermien zei

Een prachtige afsluiter voor een raar en vervelend jaar Monique, maar als je de lichtpuntjes maar wel zien dan kunnen kleine dingen groots zijn. Voor jullie ook fijne kerstdagen en dat 2021 een mooi en creatief jaar mag worden.

Groetjes Hermien

GerJanneke zei

Heee, maar goed dat wij jou niet serieus namen he! Stel je toch voor zeg!
Je pagina's zijn geweldig en je filmpje met kerstmuziek is ook erg leuk. Knap gedaan.
Die Bowie is inderdaad een lichtje in de duisternis, he?
Wat naar voor Geert. Het is inderdaad te hopen dat hij geen corona krijgt en gewoon na kerst naar huis kan komen. Het is allemaal zo raar.
Geniet lekker van de dagen samen met Laura (ik zie jullie helemaal voor me, samen op de bank voor de buis met lekker dingen....)
Liefs!

Trudy zei

Wow wat heb je dit schitterend gemaakt! Mooie tekst onderaan!
Fijne kerstdagen en groetjes, Trudy

Trijntje zei

Wat een mooie creaties heb je gemaakt Monique. Leuk met de kleuren aan de slag geweest. Mooie foto's van je hond... Gelukkig dat het zo goed gaat met jullie hond.. Zeker voor jullie een naar jaar geweest.. Hopelijk wordt het in het nieuwe jaar beter. Je hebt een mooie tekst op je blog gezet... Fijne feestdagen voor jullie en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Groeten Trijntje

Anneke zei

Een spread die in het ook springt, heel mooi!
Ik wens jou en je familie heel mooie Kerstdagen toe!

Ina ( Frysk Famke ) zei

Prachtige afsluiting van een bewogen jaar!

Leafs fan Ina

Scraptastisch zei

De diashow ging wel heel snel, ik lag in een deuk maar de muziek was heel gezellig en begreep de bedoeling, hihi
Ik dacht wat doet vd Valk er nu bij maar dat was een pasje voor de verf haha
Kerst 2020 gaan we zeker nooit meer vergeten ik doe mijn best gezond te blijven en mijn handen zijn stuk gewassen!
Verder alles oké hoor!
xx Gerie

Onze laatste knutseldate voor dit jaar

Hallo daar, Gisteren hadden Henriët en ik onze laatste knutseldate voor 2023. We hebben heerlijk relaxed ons ding gedaan. Ik moest nog een k...