zaterdag 29 december 2018

Blijdschap en verdriet.....


Hallo lieve allemaal,

het is een lange post met veel tekst, geluk en verdriet. Pak een kopje thee erbij of scroll gewoon maar door. Maar het moest even geschreven worden. Voor later.....

Dit kaartje had ik als uitnodiging gemaakt voor mijn verjaardagsfeestje afgelopen mei. Maar gisteren voelde het alsof ik opnieuw een feestje mocht vieren. Gistermorgen in alle vroegte (07.00 uur) in de auto op weg naar Hoogeveen. Waar ze vervolgens een mammografie maakten, een echo waar toch duidelijk op te zien was dat daar iets zat wat er niet hoorde. Dat hebben ze gelijk d.m.v. een punctie weggehaald. Vervolgens weer een mammografie om te kijken of alles weg was. Zo ja, dan was het een cyste en zo niet dan werden er verdere stappen ondernomen. Maar ik heb geluk gehad, het was weg, het was een cyste. Ik ben zó opgelucht! Ik weet dat men tegenwoordig al weer veel verder is dan toen mijn moeder borstkanker kreeg maar het blijft een rotbehandeling. Nu gaan we met een positief gevoel het nieuwe jaar in en weer allemaal leuke dingen doen!


*********************************************************************************
                                                       
23 December kreeg onze Maru een hersenbloeding. Dat hadden we eerst niet door. Maar zijn linkeroog werd dik en zat dicht en hij kon maar nauwelijks meer lopen. Hij at nog wel zijn bak leeg 's avonds dus dat viel nog mee maar maandag morgen was het helemaal mis, de dierenarts gebeld en daar konden we 's middags naar toe. Maru was op. Hij wilde nog wel onderzoeken laten doen maar daar werd hij niet beter van. Dus dan de vreselijke beslissing moeten nemen om hem in te laten slapen. Een huisdier is zo fijn maar het afscheid nemen zó verdrietig. Hij heeft 15, bijna 16 in januari, mooie jaren bij ons gehad en ons zoveel liefde gegeven.  En nu heeft ie rust.

*********************************************************************************

Voor ons was het een beladen kerst, de spanning om het borstonderzoek en de dood van Maru. Maar we gaan door! Ook Ushi, die het nu zonder haar kameraad moet stellen. Zij wordt morgen 15 dus het zal niet lang duren voordat we ook van haar afscheid moeten nemen. Maar eerst maar niet aan denken. Maar doorgaan met leven maar dan ook ten volle!!!

We gaan leuke dingen doen het komende jaar. Af en toe op vakantie waar we 21 januari al mee beginnen. Leuke workshops staan er weer op het programma voor mijzelf en ook leuke gezellige workshops die ik zelf mag geven. In het nieuwe jaar ben ik er ook weer met elke donderdag een kerstkaartje en natuurlijk de leuke challenges voor mijn eigen challengeblog.

Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de gezellige reacties op mijn blogberichten. Dat we elkaar zo kunnen steunen en dat er mooie vriendschappen door ontstaan is toch helemaal top!!!!

En dan natuurlijk wens ik jullie een ontzettend gezond, 
gezellig, gelukkig, liefdevol en creatief 2019 toe.

Heel veel liefs,
Monique


31 opmerkingen:

Freubelmina zei

Zoooooo dan Monique!!! Allereerst wat een supersupersuper goed nieuws van je borst!! Ik heb het onderzoek ook pas achter de rug en ook mijn moeders is hieraan gestorven dus weet wat je voelde....gelukkig was het bij mij ook allemaal goed!!!
Dan je arme beestjes,ja dat weten heel veel mensen hoe dat voelt, ik ook natuurlijk...bah niet leuk en natuurlijk doet dat pijn pfffff.
Heeft tijd nodig....sterkte!!!!
Je kaartje is heel mooi en vrolijk!

Fijne jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar, jij ook erg bedankt voor de lieve reacties altijd weer!

Dikke knuffel xxxx

GerJanne zei

Voor jou geldt dan: Het leven begint bij 50! Weer opnieuw hele bewust genieten van het leven. Zo fijn Monique!!!
Maar wat verdrietig van Maru. Je zei het al een keer, dat je bang was dat het niet zo lang zou duren voor beide honden er niet meer zouden zijn. Hoge leeftijd ook voor honden, maar ze maken deel uit van je gezin, dus een groot gemis! Heel veel sterkte!
Mooie jaarwisseling voor jullie! En dat begint goed, met vakantie in januari!
Liefs,
GerJanne

Irene zei

En daar heb ik dus op gewacht voor ik zou reageren Monique en gelukkig, precies waarvoor ik had geduimd en waarop ik had gehoopt: loos alarm!! Ik heb precies hetzelfde gehad in Jakarta, daar was de vrouwenarts er van overtuigd dat het foute boel was dus op naar Singapore voor de operatie en daar ben ik wel geopereerd en is er iets van 4,5 cm verwijderd maar GEEN KANKER, net als bij jou een pak van mijn (ons) hart!!
Een lach en een traan zitten zo dicht bij elkaar want afscheid nemen van je lieve hond hakt er natuurlijk enorm in (en je man op zee???) en dan heb je nog zo'n trouwe lieverd op leeftijd dus ook dat gaat dichterbij komen....sterkte er mee maar vooral: koester de fijne herinneringen van de afgelopen bijna 16 jaar en geniet nog maar even volop van Ushi!
Gezellige jaarwisseling en op naar een goed 2019!!

xx Irene

Eri zei

Verdriet en blijdschap liggen vaak zo dicht bij elkaar, van blijdschap spring je bijna een gat in de lucht omdat je geen kanker hebt, maar dan kom je weer met beide benen op de grond en is daar het verdriet en afscheid van jullie lieve hond. Ik wens je een fijne jaarwisseling met je familie, en een fantastisch 2019 met heeeeeeeeeeeel veel leuke dingen.
Groetjes, Eri

Eri zei

Vergeet ik nog te zeggen hoe super ik je kaart vind! Helemaal TOP!

Cinderella zei

Lieve Monique wat een opluchting toevallig hebben wij hetzelfde een aantal weekjes geleden doorgemaakt met mijn schoonma en dat waren gelukkig ook cystes .
Niet dat dat zo fijn is maar toch.
Ik heb even moeten slikken toen ik jouw berichtje las over Maru altijd heel erg aangrijpend maar houdt de mooie herinneringen in gedachte en dat ie een mooi leventje heeft geleidt bij jullie .
En nu toch nog gaan genieten van de dingen die gaan komen en bij deze een gelukkig gezond gezellig en natuurlijk Creatief 2019
En je kaart is superleuk

Liefs en Creatiefs
Cinderella
Xx

Els zei

Wat een heerlijk nieuws is je eerste bericht en wat zullen jullie opgelucht zijn, enorm fijn natuurlijk. Maar wat vreselijk als dan je lieve kameraadje een hersenbloeding heeft en zelfs moet laten inslapen, geeft dat een enorme domper op de toch al moeilijke kerstdagen. Sterkte met het verlies van jullie Maru.
Ik wens jullie een fijne jaarwisseling met heel veel leuke bezigheden.
Lieve groetjes, Els

Doris knippenenplakken zei

Hoi Monique, Ontzettend goed nieuws dat het geen kanker is ...
Je huisdier laten inslapen is ook niet niets het vraagt heel veel tijd om dit te verwerken.
Sterkte met het verlies Monique !
Je kaart is prachtig gemaakt .
Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en een gezond creatief 2019 !
Jij ook bedankt om langs te komen en berichtjes achter te laten .
Lieve groetjes Doris

Daphne zei

Allereerst GEFELICITEERD!!
Wat een opluchting voor jullie en wat fijn dat ze meteen hebben door gepakt.
Beter nieuws kun je niet krijgen lijkt mij (En die vervelende cyste ook meteen weg)

Daarna kwam het grote verdriet, ondanks dat je weet dat het er op korte termijn aan zit te komen zijn jullie vast toch verrast en enorm verdrietig.
Denk aan alle mooie herinneringen, daar krijg je vast een heel warm gevoel van.
Sterkte hoor.

Had je deze kaart nou al laten zien?
Maar plaats je hem nu opnieuw omdat het voor jou als een nieuw begin voelt?
Ik dacht hem te herkennen, maar weet het niet zeker.
Hoe dan ook, het leven begint bij 50.....daar weet jij alles van😊.
Hele fijne jaarwisseling en op naar een nieuw, mooi, gezellig, maar vooral gezond nieuwjaar!!

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hoi Monique, wat ontzettend fijn dat het een cyste bleek te zijn en geen borstkanker. Dat scheelt kilo's op je schouders schat ik zo in. Een felicitatie is hier zeker op zijn plaats, ik ben heel blij voor je. Het verdriet om jullie maatje is nog erg vers en ik weet exact hoe pijnlijk het is. Hopelijk mag je nog een poos van Ushi genieten.
Voor je 50-ste verjaardag had je een hele mooie fleurige kaart gemaakt vind ik.
Dank je wel voor alle inspiratie het afgelopen jaar en alvast een fijne jaarwisseling gewenst.
Lieve groetjes Miranda

Josje zei

Fijn dat het zo goed is afgelopen met je borst. Gefeliciteerd, geniet maar goed van het leven en de kleine dingen om je heen
Ik heb wel kanker gehad en weet heel goed de spanning die je hebt gehad.

Treurig van jullie hond sterkte daar mee.

Mooie kaart heb je gemaakt

De beste wensen voor het komende jaar maar ook een gezond 2019

Nota Bene zei

Wat ben ik blij en opgelucht om te lezen dat met je borst alles in orde is. Toch een mooi cadeau tijdens deze dagen.
Heel veel sterkte met het verlies van Maru. Bijna 16 is voor een hond wel hoogbejaard, maar het blijft toch altijd heel triest.
Groetjes, Nele

Marjolein zei

Nou Monique, wat een heftige week! Ben heel blij voor je dat het maar een cyste is geweest. Maar wat verdrietig, het overlijden van je hond. Veel sterkte daarmee!

Ik wens je een gezond, verrassend en mooi 2019 toe!
Groeten Marjolein

Annemarie en Merit zei

Wat een kerst heb jij achter de rug zeg...maar wij zijn ook BLIJ vor jou we hebben geduimd dat het niets bijzonders zou zijn,en deze keer heeft het gewerkt...wat ontzettend fijn voor je.
een hele opluchting!!
En wat naar dat je lieve hond er niet meer is...vreselijk dat afscheid van huisdieren, soms denk je erover nooit meer iets te nemen...maar de vreugde die je er van hebt is het allemaal weer waard.
Het allerbeste en heel veel geluk, gezondheid, en creativiteit toegewenst voor 2019

Liefs Annemarie en Merit

Hermien zei

Het hebben van een huisdier is een rijkdom maar het brengt natuurlijk ook verdriet met zich mee als je ze moet missen.
Maar gelukkig is er ook goed nieuws en dat is geweldig zo op het einde van het jaar en heerlijk om zo een nieuwjaar met volop lichtpuntjes in te gaan.


Groetjes Hermien

Kaartenkraam zei

Vreugde en verdriet liggen vaak zo dicht bij elkaar. Wat fijn dat je goed nieuws hebt gekregen van de artsen daar kun je weer mee verder.
Gecondoleerd met het verlies van Maru, dat is altijd zwaar maar uit liefde kun je zulke moeilijke beslissingen nemen in de wetenschap dat het beter is zo. Sterkte met dit verlies.


Je kaart is weer een plaatje en ik hoop dat we in het nieuwe jaar weer van deze mooie creaties mogen genieten.
Ik wens je een goede jaarwisseling en alle goeds voor 2019!

groetjes van Ank

Nelleke zei

Blijdschap en verdriet ligt zo dicht bij elkaar. Dat mag er ook zijn. Wat heb je een goed bericht gehad zeg, wat een opluchting zeg. Dat is een feestje waard. Ik hoop dat je vol vetrouwen het nieuwe jaar ingaat. Er staan mooie dingen op het program, geniet! Fijne jaarwisseling een liefdevol 2019. Met veel freubelplezier.

Ela zei

Zo heeft het einde van 2018 nog van alles in petto voor jullie zeg, pff. Wat ontzettend fijn dat het niet de ziekte met de grote K is en verdrietig dat je afscheid heb moeten nemen van je trouwe viervoeter. Dat heb je toch 15 jaar voor mogen zorgen en is deel van de familie. Sterkte daarmee en voor 2019 wens ik je alle goeds en gezondheid toe! Groetjes Ela

Ela zei

En het is een ontzettend leuke en frisse kaart, het leven moet je vieren!

Scraptastisch zei

Wat zat je in een rollercoaster Monique, nu alles een plekje geven meis....ook van Marv...afscheid van je huisdier is altijd heel naar. Maar wat jezelf betreft kun je opgelucht ademhalen en het nieuwejaar in duiken! Voor jullie ook een hele fijne jaarwisseling en een heel mooi, gezond, creatief en liefdevol 2019
Liefs Gerie

Creanita60.blogspot.nl zei

Wat een opluchting zal het zijn geweest voor jou en je gezin na al die spanning en dan het verdriet er ook nog bij om het verlies van jullie trouwe viervoeter het is bijna te veel.
Maar nu kun je het afsluiten en toasten op een nieuw jaar dat het maar veel moois voor ons in petto mag hebben!
Groetjes Anita

karin zei

Een berichtje met vreugde en verdriet. Zo is het leven helaas.
Gelukkig voor je dat de uitslag van de laatste mammografie goed was. Hopen dat het zo blijft.
Erger is het gemis van jullie hondje.
Ik wens jou en je familie een goede jaarwisseling en alle beste wensen voor het nieuwe jaar.
groetjes,
Karin.

Gerrina zei

Blij dat jij dezelfde uitslag hebt gekregen als ik een paar maanden geleden...
Verdrietig van jullie hond, maar 15 jaar lief en leed delen is zo veel...geniet van elke dag met jullie maatje die nog dicht bij jullie is!
Wel een achtbaan zo de laatste maand van het jaar...wens je dan ook voor 2019 veel mooie en creatieve momenten! Groetjes, Gerrina

Claudia's kaartjes zei

Super leuk en origineel.

Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar
Claudia

http://creativesketchygirls.blogspot.be/
http://knutselmeisjes.blogspot.be

Marja zei

Dat is supergoed nieuws Monique!..zo fijn dat alles goed is. Maar ook heel naar nieuws van jullie hond...altijd verdrietig als je afscheid moet nemen van je huisdier. Hier hebben we ook een oudje ze is blind aan het worden soms staat ze ergens en weet ze niet meer waar ze heen wil lopen maar we helpen haar nog wel en zolang het zo gaat mag ze blijven...ben wel benieuwd als we dadelijk zijn verhuisd staat natuurlijk niks meer op de oude plaats. Voor jullie een hele fijne jaarwisseling.
Groetjes Marja.

Henriët zei

Jij eindigt het jaar met een lach en een traan!
Dat 2019 maar heel veel te lachen mag brengen!
Fijne jaarwisseling!
Groetjes van Henriët

Willy zei

Achhh dat waren zware dagen zo te lezen! Wat naar om je beste vriend te moeten missen. Ik spreek uit ervaring en weet hoe moeilijk zo'n beslissing is maar wat je hebt gedaan deed je uit liefde voor hem!! Natuurlijk is het nu stil ook voor jullie andere hondje, ik hoop dat jullie nog heel lang van hem mogen genieten. En wat een opluchting voor jou, i wist niet dat dit speelde. Ik wens jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar, met de plannen die er al liggen gaat dat vast goed komen!

Nicolette zei

Wat fijn dat het met je borstonderzoek goed is afgelopen. Een hele zorg minder, toch fijn dat zo'n bus er is he? Ik kreeg inderdaad een envelop in de bus, en mag over 2 jaar weer.
En wat verdrietig dat jullie de hond moesten laten inslapen. Het zal een leeg gevoel geven.
Sterkte hoor.
Groetjes Nicolette

Trijntje zei

Hoi Monique. Ik moet even zuchten..... want jullie hebben een lastige kerst gehad ook nog je hond in moeten laten in slapen. Niet niks om je trouwe viervoeter te moeten missen. Wat fijn dat het toch loos alarm was en bleek dat het een cyste was. Gelukkig dat die meteen verwijderd is. Je zal wel onder controle blijven denk. En hoop ik. Ik zeg altijd Genieten.... Probeer te doen wat je leuk vind. Jij gaat dat doen lees in je bericht. Gelijk heb je . Ik wens je het allerbeste voor het nieuwe jaar. Het ga je goed. Groeten Trijntje

Angela zei

Woww Monique jullie hebben heftige tijden achter de rug!
Ik kan me voorstellen dat je het gevoel had dat je je verjaardag opnieuw mocht vieren..... gelukkig!

De beslissing nemen om je hond in te laten slapen is écht heftig!
Sterkte.

grt Angela

sanpiseth40 zei

Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
I love your page on your post.. That is so pretty..
ดูหนังออนไลน์

Hartelijk gefeliciteerd bij Knutsels en Kadootjes

 Hallo allemaal, vanaf een zonnig Ameland. Laura en ik hebben ons jaarlijks moeder/dochter weekendje. En dit keer zitten we op Ameland. We h...