dinsdag 2 januari 2018

Een flessie Beerenburg tegen de kou

Hallo allemaal,

Allereerst wil ik jullie een gelukkig, gezond en liefdevol 2018 wensen!

Wij zijn de feestdagen redelijk rustig doorgekomen. Een weekje niet geblogd en niet geknutseld. Heel fijn. En dan kom je er wel achter dat er een heleboel tijd gaat zitten in het bloggen. Altijd heel gezellig en ik ben ook altijd blij als ik jullie reacties lees! Facebook heb ik al lichtelijk aan de kant geschoven. Daar plaats ik alleen nog kaarten en foto's die ik tijdens onze uitstapjes maak.

Met bloggen ga ik het ook iets anders doen. Op de dag dat ik zelf iets plaats, kom ik ook bij jullie buurten en kan dan genieten van het moois dat jullie maken. Zo hou ik ook nog tijd over om te knutselen, te fotograferen, te wandelen (om de kerstkilo's er weer af te krijgen) of een boek te lezen. Misschien klinkt dat egoïstisch maar dat is niet zo. Ik bekijk alleen jullie mooie kaarten in 1 keer. Sommigen onder ons zijn zo druk en plaatsen elke dag en soms 2, 3 keer per dag een kaart. Dat is helemaal niet erg, juist leuk maar dat kan ik niet bijbenen. En dan voel ik me weer schuldig dat ik niet heb gereageerd. Dus bij deze: Ik zie ze allemaal! Ik kom alleen niet meer elke dag langs. Socialmediaminderen noem ik het maar 😉

Genoeg geneuzeld, vandaag laat ik jullie een kadoverpakking zien. De tutorial van dit doosje kwam ik op Pinterest tegen. Heb het misschien al wel 2 jaar geleden opgeslagen. En nu eindelijk aanleiding om te gebruiken. Ik heb hem gemaakt voor onze neef Nick. Een half jaartje ouder dan  Kevin. Hij drinkt graag een cola-Beerenburg en koffie. Maar om nou met een pak koffie aan te komen.... Hij was 30 december jarig. Vroeger namen we ook nog wel wat kindervuurwerk voor hem mee maar met 24 jaar doe je dat niet meer.



Het patroon van het doosje komt HIER vandaan. De basis heb ik met kraftkarton gemaakt. Dan is ie in elk geval stevig.

Daarna heb ik een vel dunne Whisper White van SU gepakt en deze met het stempelsheet van VivaDecor - Gentleman en Memento inkt - Pistachio, Espresso Truffle, Rich Cocoa en Bamboo Leaves bestempeld.
Ook nog een beetje met een mask gewerkt. Daarna in repen gesneden en op het doosje geplakt.

Boven op heb ik gaatjes geponst met de crocodile tang en wat eyelets op gemaakt zodat het touw het papier niet kapot trekt. In het filmpje gebruikt ze geen eyelets maar ik vind het er verzorgder uit zien.
Ik vind het heerlijk om zelf achtergrond papier te maken. Lekker knoeien met stempels en inkt.

Hij was er heel blij mee. Zeker met de inhoud. Nou, die is er rond de jaarwisseling genoeg in gegaan.
Ze beginnen hier bij ons en omliggende dorpen rond de middag met carbid schieten. En dat moet dan gelijk gepaard gaan met oliebollen, hamburgers, bier en cola berenburg. Dan is het ook niet zo gek dat iedereen tegen het avondeten al lekker kachel is. En dan moeten ze nog de hele nacht, het liefst totdat het weer licht wordt. Kapot gaan noemt Kevin dat. "1 Keer per jaar moet dat kunnen, mam!"
En mams mag voor taxi spelen. We hebben het weer overleefd 😂

Challenges:
Do-Al Kreatives - Alles geht
Stempelsonnenchallenge - Alles geht
Abitmoretimetocraft - Anything goes


Nou ik denk dat de post wel lang genoeg is. Hopelijk konden jullie het aan. Ik zet mijn laptoppie zo op schoot en kom gezellig bij jullie langs!

Lieve groetjes, Monique




29 opmerkingen:

Margreet zei

Jij ook een heel gelukkig 2018, Monique.
Wat een mooi woord: socialmediaminderen....heb je dat zelf verzonnen?
Maar je hebt helemaal gelijk hoor. Er gaat ontzettend veel tijd zitten in het bloggen. En er bestaat nog meer leuks in het leven.
Je hebt een prachtig flessenomhulsel gemaakt. Cola met Beerenburg....nooit van die combi gehoord....zeker ook iets speciaals uit jullie streek, net als carbid schieten en 1x per jaar stuk gaan.....geweldig!
xxx Margreet

alma.heijenk@gmail.com zei

leuke verpakking heb je gemaakt, en ook voor jullie de beste wensen. en ja carbid schieten doen ze hier ook.
Social media kost idd veel tijd, tijd om te minderen, ik probeer mee te doen met minderen.

Daphne zei

Wat een leuk idee zeg.
Zo is een flesje geven extra leuk.
Wat een gezellig verhaal verder.
Ik blijf lekker bloggen, ik vind het hartstikke leuk en lekker ontspannend.
Ik plaats tegenwoordig mijn berichtjes via mijn telefoon, heel snel en makkelijk.
Je hoeft je nooit schuldig te voelen hoor, dat kan niet de bedoeling zijn van bloggen. Gewoon doen wat je wil en jezelf niks opleggen.
Bloggen is vooral om ideeën op te doen en leuke contacten te hebben.
Ik ben trouwens wel gestopt (langer geleden al) met na elke reactie mijn naam onder te zetten, dàt kost veel tijd en je kan zelf ook wel zien dat de reactie van mij is.



Hermien zei

Een hele mooi jasje voor om de fles berenburg heb je gemaakt Monique. Ik reageer ook niet meer bij iedereen maar zie de kaartjes wel. Op dit moment zijn er andere prioriteiten.

Groetjes Hermien

Nicolette zei

Wat een leuk idee en mooi uitgewerkt. Ik probeer ook wel iets te minderen met blogger, maar maar dat ik toch weer snel achter de laptop zit om "even"te kijken.
Groetjes Nicolette

Monique zei

Dat van de naam weg laten, daar zit wel wat in. Ik struikel altijd over mijn eigen naam. Die rottige Q...hahaha. Misschien stop ik er ook mee.

Monique zei

Je hebt gelijk hoor Hermien!

Claudia's kaartjes zei

Leuk kaartje. Heel mooi
Stunning card. Very nice

Claudia

http://creativesketchygirls.blogspot.be/
http://knutselmeisjes.blogspot.be

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hoi Monique, jij ook de allerbeste wensen voor 2018. Wat een mooi (scrabble-woord)..socialmediaminderen. Nooit schuldig voelen als je niet/minder reageert dat is toch niet de bedoeling..niets moet, alles mag. Zelf vind ik het ontspannend en zolang mijn vingers typen zitten ze niet aan de chips ;p
Geweldig zoals je deze fles-verpakking gemaakt hebt. Zelf het papier ontworpen en gemaakt...petje af. Ik vind het er heel gezellig uitzien.
Lieve groetjes Miranda

Annemarie en Merit zei

Hoi Monique,
Wat een leuk verhaaltje om even te lezen...
Je niet schuldig voelen (ook al doen wij dat ook weleens)..maar er gaat inderdaad heel veel tijd in zitten (wij zijn nog samen, scheelt ook een heleboel).
Het lekker op je eigen manier invullen...het blijft toch heel leuk en gezellig ook al type je wat minder vaak.
Vind die tip van Miranda (hierboven ) geweldig zolang je typt kom je niet aan de chips...geweldig.
prachtige flessenomhulsel heb je gemaakt!!
Fijne dag liefs Annemarie en merit

Irene zei

Super creatie Monique en wat bloggen betreft, ik ga het net zo doen want er wordt zó veel geplaatst dat het niet meer bij te houden is!

XxIrene

Jantine zei

Heel leuke cadeauverpakking, Monique! En ik kijk ook niet alle dagen op alle blogs, dat lukt me ook niet, maar ik kijk wel vaak even terug inderdaad bij mensen die veel plaatsen. Een dag heeft nu eenmaal maar 24 uur en er is nog zoveel anders te doen ook... Hoewel de tip van Miranda over typen en geen chips eten is wel een goeie ;-)
Voor jou ook de beste wensen voor een creatief 2018!
Groetjes
Jantine

Scraptastisch zei

Als eerste wens ik jullie ook een fantastisch Nieuwjaar Monique!!!!!
Ik heb genoten van je Beerenburg verhaal en wat heb je een geweldige handmade verpakking gemaakt met je stempels...heel gaaf!!! Het bloggen blijft ontzettend leuk, maar heb me hetzelfde voorgenomen als jij...op de dag dat ik iets plaats doe ik ook een rondje, (vandaag even extra ivbm het nieuwe jaar!)
De laatste tijd kwam ik ook vaak niet aan het knutselen toe, dus doe mee met socialmediaminderen! prachtig woord whaha
Liefs van Gerie

Sabine zei

Wat een mooie verpakking voor die fles Beerenburg! Gaaf gemaakt met je stempels Liefs Sabine

Chantal zei

De beste wensen voor 2018.
Wat een super leuke verpakking, erg mooi dat stempelwerk.
Groetjes, Chantal S

Henriët zei

Ook voor jou de beste wensen voor het nieuwe jaar!
Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die zich soms schuldig voelt als ik niet bij iedere kaart die gepost wordt reageer. Maar soms zitten er gewoon te weinig uren in een dag om alles bij te kunnen houden. 1 keer per week je blog bijhouden lijkt mij een goed voornemen.
Je berenburgverpakking ziet er super mooi uit. Leuk met al die mannenstempels er op. Ik ga het patroon opslaan voor als er hier weer eens een fles kruidenbitter oid cadeau gedaan moet worden.
Groetjes van Henriët

Eri zei

Ik wens je een fantastisch 2018! Dat zal vast lukken met al die feestelijkheden dit jaar!
Je hebt een super stoere cadeau verpakking gemaakt met al die mooie stempels! Ik kan me voorstellen dat de inhoud ook helemaal in de smaak viel!
Groetjes, Eri

Gerrina zei

Als 1e een gelukkig Nieuwejaar! En voor 2018 veel mooie en creatieve momenten gewenst!
En wat een gave verpakking! Stoer en fris tegelijkertijd...
Tja en dat gaat niet als je daar geen tijd voor over houd...
Ik zit zelf ook op iets te zinnen, maar weet nog niet wat ik ga doen...voorlopig heb ik nog wat tijd voor best veel socialmedia. maar dat gaat in de loop van het jaar veranderen en dan wil ik in de 1e plaats tijd over houden om wat te maken...iets dat broodnodig is als ontspanning...:) Groetjes, Gerrina

Sylvia zei

Mooie cadeauverpakking,Monique.Nog de allerbeste wensen voor 2018.

Groetjes,Sylvia.

afke zei

Wat een herkenbaar verhaal en een super woord Monique!! En ik blij te lezen dat we met meerderen zijn die dat gevoel hebben!!Dus ik ga me hierbij aansluiten!!!
Je cadeau vind ik erg mooi gemaakt en werd zeker in dank ontvangen.
Groetjes, Afke

karin zei

Voor jou ook nog de beste wensen en een creatief jaar.
Wat heb jij een mooie verpakking gemaakt, echt prachtig met het gestempeld papier.
Zelf probeer ik een paar keer per week iets op mijn blog te plaatsen, maar kijk wel dagelijks wie er iets heeft gepost. Al is het maar om ideetjes op te doen 😉
Groetjes, Karin

Creanita60.blogspot.nl zei

Helemaal leuk deze cadeauverpakking om de fles! En bedankt voor de link erbij!
Groetjes Anita

Colien zei

De beste wensen voor 2018! Wat een mooie verpakking heb je gemaakt, tof gestempeld, tof geheel!
grtz.Colien

TheOverthinkingCrafter zei

Best wishes to you for 2018. You have created a very lovely gift package very unique. Well done and thanks for joining Do-Al(1) Kreatives. Tammy DT

Ellen zei

Voor jullie ook de beste wensen voor 2018. Mooie verpakking is dit. Fijn he, dat we zelf onze achtergrondpapieren kunnen maken, naar wens. Deze is mooi!

Alex zei

Wonderful packing! Love the used pattern papers!

Thanks for playing along with us at our present challenge at Do-Al(l) Kreatives and good luck! Hope you will join us next month again.

Crafty greetings
Alex

*DT + Admin* Do-Al(l) Kreatives {#13 – ATG to the blog birthday}
*DT* Kreativ-Tanten Challenge {#13 – ATG to the blog birthday}
*DT* Craft Rocket Challenges {#44 - Winter}
Alex' Kreative Seite

Doris Klein zei

OMG... what an amazing creation! I love this clever idea! Fantastic!!!

Thanks for playing along with our Do-Al(l) Kreatives Challenge and good luck!

Hugs and please come back soon!
Doris
Kleido’s BastelStüble
*Owner* Do-Al(l) Kreatives (#13 – Anything Goes + Blog Hop)
*DT* Die Sketchtanten
*DT* Die Traumfabrik

Anja zei

Wat een superleuke verpakking heb je gemaakt zeg!!
En wat een goed idee om te gaan socialmediaminderen (leuk woord voor galgje!) Hier ook een aantal voornemens. Eens zien hoe het gaat.
1 ervan is om het bloggen weer op te pakken. Maar wel op een manier die voor mij vol te houden is. Dus daar moet ik nog even mijn weg in vinden, maar dat komt vast goed.
Liefs, Anja

Freubelmina zei

Ja zoals je gemerkt hebt men ik ook blogmoe momenteel, er gaat zoveel tijd inzitten en om heel eerlijk te zijn, ik krijg niet heel veel reacties terug dus dan is de motivatie om elke keer wat te typen ook minder...ik bekijk wel alles want zo leer ik steeds van anderen.
Deze flesverpakking is erg leuk,jij bent echt veelzijdig in het knutselen,super!
Lieve groetjes, Wilma ( en nogmaals sorry dat ik zover achter liep maar nu heb ik alles weer bekeken!) :-)

One of a kind

Hallo allemaal, daar zijn we alweer met de reminder van Knutsels en Kadootjes. Er zijn al weer 2 weken om. We hebben al heel veel leuke inze...